تاثیر عصاره الکلی گیاهان بن سرخ ( (Allium jesdanum، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) بر ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus kutum)
|
صبا کوگانی1 ، لاله رومیانی* 2 |
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران 2- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران |
|
چکیده: (1968 مشاهده) |
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی سه گیاه بنسرخ (Allium jesdanum)، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) در سه غلظت 250، 500 و 750 میلیگرم بر لیتر بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله ماهی سفید (Rutilus kutum) در یخچال طی 15 روز انجام گرفت. pH، TVB-N (مجموع بازهای نیتروژنی فرار)، TBA (تیوباربیتیوریک اسید)، PV (پراکسید)، TMA (تری متیل آمین) و بار میکروبی (TVC) در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 مورد بررسی قرار گرفتند. Neophytadiene در عصاره شنگ و شاتره و Di Methyl Tri Sulfide در عصاره بنسرخ ترکیب اصلی بودند. pH، TVB-N ، TBA، PV، TMA و بار میکروبی با افزایش زمان نگهداری در تیمارهای 250، 500 و 750 میلیگرم در لیتر عصاره هر 3 گیاه افزایش یافتند (05/0p<). بار میکروبی در تیمار 250 میلیگرم در لیتر برای هر سه عصاره در محدوده (Log cfu/g 07/5-24/3) قرار داشت و تا روز نهم در حد مجاز بود، ولی در تیمار 750 میلیگرم در لیتر برای سه عصاره تا روز پانزدهم Log cfu/g) 22/6-29/5) در محدوده مجاز (Log cfu/g 7) قرار داشت. بالاترین فعالیت ضد میکروبی مربوط به عصاره الکلی بنسرخ بوده و عصارههای الکلی شنگ و شاتره در رتبه بعدی قرار داشتند. |
|
واژههای کلیدی: بن سرخ، شنگ، شاتره، شاخصهای کیفی، ماهی سفید |
|
متن کامل [PDF 1003 kb]
(533 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي دریافت: 1398/3/20 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10
|
|
|
|