[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 28، شماره 6 - ( 12-1398 ) ::
جلد 28 شماره 6 صفحات 55-47 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره گاماریده (Pontogammarus maeoticus) بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیائی لاشه و ایمنی موکوسی بچه ماهی سفید نورس (Rutilus kutum, Kamenskii, 1901)
رودابه روفچائی1 ، مهرداد نصری تجن* 2، محمد صلواتیان1 ، شهلا جمیلی1 ، فرزین همت کار3 ، صاحبعلی قربانی1
1- سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی
3- سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده:   (3113 مشاهده)
در این مطالعه تاثیر جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف عصاره گاماریده (Pontogammarus maeoticus) به عنوان جاذب غذای طبیعی بر شاخص­های رشد، ترکیب شیمیائی ­بدن و ایمنی موکوسی ماهی سفید نورس (Rutilus kutum) مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزن 067/0±35/0 گرم در مخازن فایبرگلاس100 لیتری حاوی 30 لیتر آب با تراکم 20 عدد ماهی در هر مخزن به مدت هشت هفته ذخیره سازی شدند. برای انجام این آزمایش، درصد عصاره گاماریده با آب مقطر، سه نسبت حجمی 1:25 (%25)،1:50 (%50)، 1:75 (%75) تهیه شد و قبل از هر بار غذادهی، به میزان دو درصد به غذای دستی تیمارها اضافه شد. این بررسی در غالب 4 تیمار و سه تکرار برای هر تیمار انجام شد. بچه ماهیان درحد سیری غذا دهی شدند. در پایان دوره پرورش، شاخص­های رشد همچون میانگین افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، بازماندگی و آنالیز شیمیائی لاشه و برخی از شاخص­های ایمنی موکوس شامل: لیزوزیم، ایمونوگلبولین­کل، آلکالین فسفاتاز و پروتئاز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد گرچه در تیمارهای آزمایشی بهبود شرایط فاکتورهای رشد و آنالیز لاشه مشاهده می­شود، اما این افزایش نسبت به تیمار شاهد معنی دار نبود (05/0<p). تمام فاکتورهای ایمنی موکوس لیزوزیم، ایمونوگلبولین­کل، آلکالین فسفاتاز و پروتئاز مورد بررسی به طور معنی‌داری در تیمارهای آزمایشی نسبت به شاهد افزایش داشتند (05/0>p). نتیجه این بررسی نشان داد عصاره گاماریده بر بهبود عملکرد رشد تاثیر معنی داری ندارد ولی منجر به افزایش ایمنی موکوس بچه ماهی سفید نورس در شرایط پرورشی می­شود.
 
واژه‌های کلیدی: ایمنی موکوس، عصاره گاماریده، فاکتور رشد، ماهی سفید خزری
متن کامل [PDF 617 kb]   (738 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1398/4/12 | پذیرش: 1398/7/1 | انتشار: 1398/8/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rufchaei R, Nasri tajen M, Salavatian M, Jamili S, Hemat kar F, Ghorbani S. Evaluation of the effect of different levels of Pontogammarus maeoticus extract on growth indices, carcass composition and mucosal safety of Rutilus kutum, Kamenskii, 1901 . isfj 2020; 28 (6) :47-55
URL: http://isfj.ir/article-1-2257-fa.html

روفچائی رودابه، نصری تجن مهرداد، صلواتیان محمد، جمیلی شهلا، همت کار فرزین، قربانی صاحبعلی. ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره گاماریده (Pontogammarus maeoticus) بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیائی لاشه و ایمنی موکوسی بچه ماهی سفید نورس (Rutilus kutum, Kamenskii, 1901) . مجله علمي شيلات ايران. 1398; 28 (6) :47-55

URL: http://isfj.ir/article-1-2257-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 6 - ( 12-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645