[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 63-53 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تطبیقی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی Benthosema pterotum Alcock, 1890) ) و ژلاتین گاوی
فهیمه عسگر زاده1 ، مریم عطایی1 ، نسرین چوبکار* 2
1- دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه آزاد کرمانشاه
چکیده:   (2143 مشاهده)
در این مطالعه برای نخستین بار ژلاتین فانوس ماهی (Benthosema pterotum Alcock, 1890)، با هدف استفاده بهینه از این صید جانبی ارزشمند استخراج گردید. ترکیبات (رطوبت، خاکستر، پروتئین)، قدرت ژلی، دمای ژل شدن و دمای ذوب شدن ژلاتین استخراج شده، بررسی و با خواص ژلاتین تجاری گاوی موجود در بازار، مقایسه شد. دو نمونه ژلاتین مورد بررسی همچنین از لحاظ خصوصیات رنگی با یکدیگر مقایسه شدند. میزان رطوبت و خاکستر ژلاتین فانوس ماهی در مقایسه با ژلاتین گاوی به طور معنی‌داری بیشتر بود. رطوبت و خاکستر ژلاتین فانوس ماهی بترتیب برابر با 1/0±2/8 % و 1/0±2/3 % اندازه‌گیری شد. میزان پروتئین ژلاتین گاوی به طور معنی‌داری بالاتر از میزان پروتئین ژلاتین فانوس ماهی و برابر با 1/0±7/91 % اندازه‌گیری شد، در حالی که میزان پروتئین ژلاتین فانوس ماهی برابر با 1/0±3/86 % بود (p<0/05). دما و زمان ذوب ژلاتین فانوس ماهی (5/0±23 درجه سانتی‌گراد، 0/2±135 ثانیه) ، به دلیل کم بودن مقدار هیدروکسی‌پرولین در آن، به طور معنی‌داری پایین‌تر از دما و زمان ذوب ژلاتین گاوی بود (5/0±26 درجه سانتی‌گراد، 0/1±150 ثانیه) که در کل از مزایای ژلاتین ماهی می‌باشد (p<0/05). اختلاف معنی‌داری بین قدرت ژلی ژلاتین فانوس ماهی (00/1±45 گرم) و ژلاتین گاوی (2/1±240 گرم) مشاهده شد (p<0/05). ژلاتین گاوی از لحاظ فاکتورهای رنگی، در مقایسه با ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی، دارای کیفیت بهتر بود. در مجموع، از ژلاتین فانوس ماهی می‌توان به عنوان یک منبع اقتصادی و حلال در بسیاری از صنایع، با رویکرد بیوتکنولوژی، به جای ژلاتین خوک و گاو استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: ژلاتین، Benthosema pterotum، خواص فیزیکوشیمیایی، قدرت ژلی، محصول جانبی
متن کامل [PDF 590 kb]   (626 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1398/5/26 | پذیرش: 1398/12/13 | انتشار: 1399/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgarzadeh F, aAtaee M, Choobkar N. Comparative comparison of physicochemical properties of gelatin extracted from lanternfish (Benthosema pterotum, Alcock 1890) and Bovine Gelatin. isfj 2020; 29 (2) :53-63
URL: http://isfj.ir/article-1-2276-fa.html

عسگر زاده فهیمه، عطایی مریم، چوبکار نسرین. مقایسه تطبیقی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی Benthosema pterotum Alcock, 1890) ) و ژلاتین گاوی. مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (2) :53-63

URL: http://isfj.ir/article-1-2276-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645