[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 29، شماره 1 - ( 1-1399 ) ::
جلد 29 شماره 1 صفحات 104-93 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
حجت اله بی نیاز1 ، علیرضا سالارزاده* 1، شایان قبادی2 ، فلورا محمدی زاده1 ، امیر حسین اسماعیلی2
1- گروه شیلات ، واحد بندرعباس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس ، ایران
2- گروه شیلات ، واحد بابل ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بابل ، ایران
چکیده:   (3441 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر بررسی مکمل آلفالیپوئیک اسید (ALA) به عنوان یک منبع آنتی‌‌اکسیدانی است. در این آزمایش ماهیان                 قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 02/0± 16/22 گرم در چهار تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفتند. جیره‌‌های آزمایشی شامل: شاهد (جیره تجاری فاقد مکمل)، mg/kg500 ALA، mg/kg1000 ALA و جیره حاوی mg/kg1500 ALA بودند. پس از پایان هشت هفته، فاکتورهای رشد، ترکیب عضله ماهی، میزان آنزیم‌‌های گلوتاتیون- اس-ترانسفراز (GST)، گلوتاتیون (GSH) و فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) در بافت عضله، کبد و روده اندازه‌‌گیری شدند. نتایج فاکتورهای رشد نشان داد که درصد افزایش وزن، افزایش طول و نرخ رشد ویژه بین تیمارهای مختلف معنی‌‌دار بود (p<0.05) و بیشترین میزان در تیمارهای حاوی 500 و 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم ALA مشاهده شد. نتایج ترکیب لاشه قزل‌‌آلا تغذیه ‌‌شده با ALA نشان‌دهنده تفاوت معنی‌‌دار در پروتئین و ماده خشک بود (p<0.05) ، و تیمار حاوی غلظت‌‌ 1500 ALA بیش‌ترین پروتئین و ماده خشک لاشه را نشان داد. علاوه بر این، اثر غلظت‌‌های مختلف آلفا لیپوئیک اسید بر میزان فعالیت آنزیم‌‌های GST، GSH و CAT در بافت های عضله، کبد و روده معنی‌‌دار بود (p<0.05). در عضله، با افزایش غلظت ALA میزان آنزیم کاتالاز نیز افزایش یافت. همچنین، بیش‌ترین و کمترین مقدار آنزیم GSH و GST به ترتیب در تیمار حاوی غلظت 1000 و شاهد مشاهده شد. در بافت روده و کبد، فعالیت آنزیم‌‌های GSH،  GST و CAT در تیمارهای حاوی ALA بیشتر از شاهد بود. با توجه به نتایج رشد، افزایش پروتئین لاشه و بهبود فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی بواسطه ALA، استفاده از این مکمل با غلظت 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم توصیه می‌‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آلفالیپوئیک اسید، Oncorhynchus mykiss، رشد، ترکیب لاشه، فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی
متن کامل [PDF 676 kb]   (706 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/6/10 | پذیرش: 1399/1/31 | انتشار: 1399/2/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Biniaz H, Salarzadeh A, Ghobadi S, Mohammadi Zadeh F, Esmaeili A H. Effect of alpha-lipoic acid on growth, body composition and activity of some antioxidant enzymes in muscle, liver and intestine of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj 2020; 29 (1) :93-104
URL: http://isfj.ir/article-1-2284-fa.html

بی نیاز حجت اله، سالارزاده علیرضا، قبادی شایان، محمدی زاده فلورا، اسماعیلی امیر حسین. اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (1) :93-104

URL: http://isfj.ir/article-1-2284-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 1 - ( 1-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645