:: دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 210-201 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد باکتریایی پوشش خوراکی کیتوزان همراه با عصاره آبی میوه گیاه پنیرباد (Withania coagulans) بر فیله ماهی کپور نقره‌ای طی نگهداری در یخچال
مریم صادقی1 ، علی ارشدی* 1، جواد میردار هریجانی1 ، فاطمه حدادی1
1- دانشگاه زابل
چکیده:   (1946 مشاهده)
امروزه مواد بسته‌بندی ضد باکتریایی به عنوان یکی از فنآوریهای نوین به منظور جلوگیری از گسترش فساد و میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا از طریق موادغذایی مورد توجه میباشند. مطالعه حاضر به منظور بررسی تأثیر ضدباکتریایی پوشش کیتوزان به همراه عصاره آبی میوه پنیرباد (Withania coagulans) بر افزایش زمان ماندگاری فیله کپورنقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) انجام شد. فیله ها در 6 تیمار و 3 تکرار طی 18 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. تیمارها شامل: تیمار بدون پوشش، عصاره 5/0درصد، عصاره 1 درصد، کیتوزان 1 درصد، کیتوزان 1 درصد با عصاره 5/0درصد و کیتوزان 1درصد با عصاره 1 درصد بود. جمعیت باکتریایی (شمارش کلی باکتریها و شمارش باکتریهای سرمادوست) نمونهها در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15 و 18 نگهداری فیله ها در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. در طول دوره نگهداری تمامی تیمارهای دارای پوشش کیتوزان و عصاره در ارزیابیهای باکتریایی دارای اختلاف معناداری با تیمار شاهد بودند (05/0>p). بیشترین مقدار شمارش کلی باکتریها و باکتریهای سرمادوست تا روز 18 به ترتیب مربوط به تیمار شاهد (02/0±03/8 و 02/0±16/8) و کمترین آن مربوط به پوشش کیتوزان 1 درصد با عصاره 1 درصد (01/0±79/5 و 03/0±10/6) بود. نتایج حاصل نشان دهنده تأثیر ضدباکتریایی قوی پوشش خوراکی کیتوزان 1 درصد با عصاره 1 درصد بود که تأثیر معناداری بر کاهش مقدارکل باکتریها و تعداد باکتریهای سرمادوست و همچنین افزایش زمان ماندگاری فیلههای پوششدار گردید.
واژه‌های کلیدی: پوشش خوراکی، افزایش ماندگاری، کپور نقره ای، عصاره آبی میوه پنیرباد
متن کامل [PDF 569 kb]   (1267 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1398/7/18 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها