یافته علمی کوتاه: مقایسه افزایش قیمت ماهی و قدرت خرید خانوارهای ایرانی
|
مهناز ربانی ها* 1، علی عوفی2 |
1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور 2- دانشگاه صنعتی شریف |
|
چکیده: (1852 مشاهده) |
اهمیت و ارزش غذایی ماهی کاملا مشخص می باشد. گوشت ماهی تازه منبع غنی از پروتئین ( حدود ۲۰ درصد پروتئین ) و املاح و اسیدهای چرب ضروری است که در در رژیم غذایی و حفظ سلامت انسان ضروری و نقش مهمی دارد. در این بررسی روند تغییرات قیمت خرده فروشی ماهی طی سالهای 97-1381 در ایران و همزمان با حداقل دستمزد مصوب و رسمی ایران مورد مطالعه قرار گرفت. نتیجه نشان داد با روند افزایش قیمت ماهی صید شده در سه منبع آبهای شمال و جنوب کشور و پرورشی طی سالهای گذشته، از قدرت خرید مردم کاسته و عملاً ماهی به عنوان یک غذای لوکس و مختص گروههای خاصی از جامعه قرار گرفته است. |
|
واژههای کلیدی: قیمت ماهی، دستمزد کارگران، نرخ افزایش قیمت |
|
متن کامل [PDF 674 kb]
(569 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
اقتصاد شيلاتي دریافت: 1398/7/24 | پذیرش: 1399/8/10 | انتشار: 1399/8/10
|
|
|
|