:: دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
جلد 29 شماره 3 صفحات 202-197 برگشت به فهرست نسخه ها
یافته علمی کوتاه: مقایسه افزایش قیمت ماهی و قدرت خرید خانوارهای ایرانی
مهناز ربانی ها* 1، علی عوفی2
1- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
2- دانشگاه صنعتی شریف
چکیده:   (1852 مشاهده)
اهمیت و ارزش غذایی ماهی کاملا مشخص می باشد. گوشت ماهی تازه منبع غنی از پروتئین ( حدود ۲۰ درصد پروتئین ) و  املاح و اسیدهای چرب ضروری است که در در رژیم غذایی و حفظ سلامت انسان ضروری و نقش مهمی دارد. در این بررسی روند تغییرات قیمت خرده فروشی ماهی  طی سال‌های 97-1381 در ایران و همزمان با حداقل دستمزد مصوب و رسمی ایران مورد مطالعه قرار گرفت. نتیجه نشان داد با روند افزایش قیمت ماهی صید شده در سه منبع آبهای شمال و جنوب کشور و پرورشی طی سالهای گذشته، از قدرت خرید مردم کاسته و عملاً ماهی به عنوان یک غذای لوکس و مختص گروه‌های خاصی از جامعه قرار گرفته است.
واژه‌های کلیدی: قیمت ماهی، دستمزد کارگران، نرخ افزایش قیمت
متن کامل [PDF 674 kb]   (569 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصاد شيلاتي
دریافت: 1398/7/24 | پذیرش: 1399/8/10 | انتشار: 1399/8/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها