:: دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 29 شماره 2 صفحات 191-179 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص‌‌های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio)
علیرضا خیابانی1 ، عبدالصمد کرامت2 ، حسین اورجی2 ، ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی2 ، همایون حسین زاده صحافی3
1- دانشگاه جامع علمی علمی کاربردی، ایران، تهران
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده:   (3369 مشاهده)
اسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیر اشباع (LC-PUFA)، همچون اسید آراشیدونیک (C20:4n-6) نقش حیاتی در کنترل و تنظیم عملکرد رشد، متابولیسم چربی‌‌ها، عملکرد غشای سلولی و عملکرد سیستم ایمنی ماهیان دارند. این پژوهش به منظور تولید ماهیان مقاوم و با کیفیت‌تر ماهی گورخری با استفاده از مکمل غذایی اسید آراشیدونیک جهت رسیدن به نرخ رشد و بازماندگی مطلوب‌‌تر صورت گرفت. برای این منظور، پنج جیره آزمایشی با سطوح مختلف اسید آراشیدونیک، شامل مقادیر صفر(کنترل)، 5/0، 1، 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره ترکیب شدند. ماهیان نورس گورخری (20 روزه) پنج مرتبه در روز به مدت 10 هفته تغذیه شدند. شاخص‌‌های رشد طول و وزن در این مدت ثبت شد. اگر چه پس از دوره، تیمارها در شاخص‌‌های رشد (طول و وزن) تفاوت معنی‌‌داری داشتند، اما در نرخ بازماندگی تفاوت آماری معنی‌‌داری مشاهده نشد. نتایج نشان داد، افزایش سطح اسید آراشیدونیک جیره (تا سطح 2 درصد از چربی کل)، بیشترین میزان وزن نهایی (01/0±38/0 گرم)، افزایش وزن بدن (16/0±32/0)، درصد افزایش وزن بدن (44/28±42/613)، درصد رشد روزانه (02/0±46/0)، نرخ رشد ویژه (01/0±39/1) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (03/0±12/1) را به نسبت سایر تیمارها بدنبال داشت. لذا، نتایج نشان داد اسید آراشیدونیک بر شاخص‌‌های رشد ماهی گورخری تأثیر معنی‌‌داری دارد.
واژه‌های کلیدی: اسید آراشیدونیک، اسید چرب ضروری، ماهی گورخری، شاخص‌‌های رشد
متن کامل [PDF 569 kb]   (1246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/8/10 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها