1- گروه شیلات، واحد تالش، دانشگاه آزاد اسلامی، تالش. ایران 2- موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO). رشت. ایران
چکیده: (2153 مشاهده)
هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره بر رشد، زندهمانی و ترکیب لاشه کرم نرئیس(Hediste diversicolor)بود. سه جیره ایزوکالریک با سه سطح متفاوت پروتئین شامل پروتئین زیاد (50 درصد)، پروتئین متوسط (35 درصد) و پروتئین کم (20 درصد) در سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی شد. لاروهای کرم نرئیس با میانگین وزنی 005/0± 02/0 گرم در 9 عدد مخزن پلاستیکی 40 لیتری با تراکم 500 عدد (2500 عدد در مترمربع) در هر مخزن توزیع شد. کرمها به مدت 77 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد کهشاخصهای وزن نهایی، زیتوده نهایی (گرم در مترمربع)، زیتوده کسب شده، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه در کرمهای تغذیه شده با جیره غذایی حاوی50 درصد پروتئین در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی بیشتر بود (05/0>p). بیشترین درصد زندهمانی در کرمهای تغذیه شده با جیره غذایی با سطح پروتئین 35 درصدثبت گردید (05/0>p). کرمهای تغذیه شده با سطوح 50 درصد و 35 درصد پروتئین دارای بیشترینمیزان پروتئین در لاشه بودند که اختلاف معنیداری نشان داد (05/0>p). پارامترهای چربی و خاکستر لاشه، اختلاف معنیداری بین همه تیمارها نشان دادند (05/0>p). کرمهای تغذیه شده با جیره حاوی 35 درصد پروتئین، بالاترین درصد رطوبت لاشه را بخود اختصاص دادند (05/0>p).کمترین (05/0>p) ضریب تبدیل غذایی و ضریب تبدیل اقتصادی در کرمهای تغذیه شده با سطح 50 درصد پروتئین مشاهده شد. طبق نتایج بدست آمده سطح 50 درصد پروتئین (زیاد) میتواند در افزایش عملکرد رشد، کارایی تغذیه، ترکیب لاشه کرم نرئیس و صرفه اقتصادی تاثیرگذار باشد.
Cheraghi S, Taati R, Pajand Z. Effect of different dietary protein levels on growth, survival and body composition of
Hediste diversicolor. isfj 2020; 29 (2) :1-8 URL: http://isfj.ir/article-1-2328-fa.html
چراغی سعید، طاعتی رضا، پژند ذبیح اله. تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره بر رشد، زندهمانی و ترکیب لاشه کرم نرئیس (Hediste diversicolor). مجله علمي شيلات ايران. 1399; 29 (2) :1-8
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است