:: دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) ::
جلد 29 شماره 6 صفحات 63-53 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی و بتا کاروتن استخراج شده از سه گونه جلبک‌های بومی دریای عمان (Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini)
عیدمحمد سارانی یازتپه1 ، سید محمد رضا حسینی طباطبایی* 1، علی مهدی آبکنار2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر عباس
چکیده:   (1802 مشاهده)
در این مطالعه خواص فارماکولوژیک سه گونه از ماکروجلبک‌‌های بومی سواحل چابهار (دریای عمان) شامل: Ulva lactuca، Sargassum ilicifolium و Nizimuddinia zanardini بررسی شد. عصاره متانولی از سه گونه جلبکی سبز، قرمز و قهوه ای تهیه گردید. اندازه‌گیری میزان بتا-کاروتن، فنلی کل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بر اساس روش‌های معمول آزمایشگاهی انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده خواص آنتی‌اکسیدانی متفاوتی  بین جلبک‌‌ها مشاهده شد. این نتایج احتمالاً متناسب با محتوای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی  جلبک‌‌ها بود. مقدار شاخص های مذکور  در U. lactuca، S. ilicifolium و N. zanardini  بترتیب برای بتاکاروتن 56/0، 048/0 و 041/0 میلی‌گرم در 100 گرم وزن خشک، فنول کل 206/0، 396/0 و 133/0 میلی‌گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH  7/45-4/60، 6/51-8/61 و 6/9-28 درصد اندازه‌گیری شد. بر این اساس بیشترین مقدار بتا کاروتن در عصاره U. lactuca و بیشترین مقدار فنل و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH در عصاره S. ilicifolium ثبت شد (05/0p<). در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد هر سه جلبک از قابلیت بالایی برای استفاده به‌عنوان یک ماده اولیه در صنایع غذایی و دارویی برخوردار هستند.
واژه‌های کلیدی: جلبک، سیستان و بلوچستان، دریای عمان، خواص آنتی‌اکسیدانی، بتا کاروتن
متن کامل [PDF 674 kb]   (500 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
دریافت: 1398/9/11 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 6 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها