:: دوره 29، شماره 5 - ( 10-1399 ) ::
جلد 29 شماره 5 صفحات 36-27 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی-پژوهشی: اثر ریزجلبک Aphanothece halophytica بر ترکیب اسید‌‌های چرب و اسید‌‌های آمینه ناپلیوس آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana)
پریا اکبری* 1، زهرا امینی خویی2 ، الناز عرفانی فر2
1- دانشگاه دریانوردی چابهار
2- موسسه تحقیقات شیلات
چکیده:   (6885 مشاهده)
تحقیق حاضر، به‌‌ منظور بررسی اثر ریز جلبک (Aphanothece halophytica) بر ترکیب اسید‌‌های چرب و اسیدهای آمینه ناپلیوس آرتمیا ارومیانا به مدت 3 هفته صورت گرفت. در این مطالعه، سیست‌‌ها تحت شرایط استاندارد تخم‌‌گشایی شدند. سپس تعداد 1200000 عدد ناپلیوس در یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 100000 در هر تکرار) که شامل: میزان 200 میلی‌‌لیتر ریزجلبک با تراکم سلولی جلبک به‌‌ترتیب 106×22، 106×16 و106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر و تیمار شاهد (مخمر 1 گرم به ازای 10000 عدد ناپلیوس) بود، مورد استفاده قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله، در پایان آزمایش، بیشترین میزان ایکوزاپنتانوئیک اسید (25/0±99/3 درصد) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (02/0±44/1 درصد) در تیمار تغذیه شده با ریزجلبک با تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید، سرین، گلیسین، هیستیدین، آرژنین، ترئونین، آلانین، تیروزین، والین، متیونین، ایزولوسین، لوسین و مجموع اسیدهای آمینه در تیمار تغذیه شده با ریزجلبک با تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر مشاهده شد و اختلاف معنی‌‌داری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>p). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که ناپلیوس آرتمیا تغذیه شده با سطوح مختلف این ریزجلبک ترکیب اسید‌‌های چرب و اسید‌‌های آمینه بهتری را در مقایسه با شاهد نشان داد و استفاده از تراکم سلولی 106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر جلبک A. halophytica در جیره غذایی ناپلئوس آرتمیا توصیه می‌‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آرتمیا ارومیانا، ترکیب اسید چرب، اسید آمینه، ریزجلبک Aphanothece halophytica
متن کامل [PDF 478 kb]   (558 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1399/1/20 | پذیرش: 1399/4/3 | انتشار: 1399/10/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 5 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها