[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: دوره 31، شماره 5 - ( 10-1401 ) ::
جلد 31 شماره 5 صفحات 94-79 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر پروتئین آبکافتی امعاء و احشاء ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه، آنزیم‌های‌ گوارشی و فلور باکتریایی روده در تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii) جوان
سکینه یگانه* 1، میلاد عادل2
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (475 مشاهده)
این مطالعه با هدف تعیین اثر سطوح مختلف پروتئین آبکافتی امعاء و احشاء ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه، آنزیم‌های‌ گوارشی و فلور باکتریایی تاس‌‌ماهی سیبری جوان (Acipenser baerii) انجام شد. برای این منظور، 300 عدد تاس‌‌ماهی سیبری جوان با وزن اولیه 3±67 گرم در 12 مخزن با حجم 2000 لیتر توزیع شدند. در هر مخزن 25 ماهی معرفی و طی مدت 56 روز با سطوح مختلف پروتئین آبکافتی (PH) در چهار تیمار شامل: سطوح صفر (شاهد)، 5 (5PH)، 10 (10PH) و 20 (20PH) گرم پروتئین آبکافت شده به ازاء هر کیلوگرم جیره غذادهی شدند. بر اساس نتایج، تمام شاخص‌‌های رشد در تیمارهای حاوی پروتئین آبکافتی نسبت به شاهد بهبود یافت (05/0p<) به طوری‌‌که بیشترین میزان نرخ رشد ویژه، وزن اکتسابی و درصد افزایش وزن در 10PH به‌دست آمد (05/0p<). در این تحقیق، کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار 10PH و بیشترین میزان آن در شاهد بود (05/0p<). همچنین ماهیان تغذیه شده با 10PH بالاترین مقدار پروتئین خام (14/0±10/19 درصد) و پایین‌ترین درصد چربی خام (15/0±60/5) را در ترکیب لاشه نشان دادند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان فعالیت آنزیم‌‌های‌‌ آمیلاز و لیپاز در تیمار 10PH به طور معنی‌‌داری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0p<). همچنین فعالیت آنزیم تریپسین در تیمار 10PH به طور معنی‌‌داری بیشتر از تیمار شاهد و 5PH بود (05/0p<). تعداد باکتری‌‌های اسیدلاکتیک در تیمار 10PH، بالاترین میزان را نشان داد (05/0p<). در مجموع، تأثیر پروتئین آبکافتی ضایعات ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان به‌ویژه در تیمار 10PH بر شاخص‌های رشد، ترکیب لاشه، آنزیم‌‌های گوارشی و تعداد باکتری‌‌های اسیدلاکتیک روده در تاس‌‌ماهی سیبری جوان مثبت و معنی‌‌دار بوده است و تیمار 10 درصد پروتئین هیدورلیز شده برای بهبود شاخص‌‌های مورد بررسی پیشنهاد می‌‌گردد.
واژه‌های کلیدی: تاس‌‌ماهی سیبری، پروتئین آبکافتی، شاخص‌‌های رشد، آنزیم‌های‌ گوارشی، فلور روده
متن کامل [PDF 561 kb]   (710 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تكثير و پرورش
دریافت: 1401/8/28 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1401/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yeganeh S, Adel M. Effects of dietary rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) visceral protein hydrolysate on growth performance, carcass composition, digestive enzymes, and bacterial flora of juvenile Siberian Sturgeon (Acipenser baerii). isfj 2022; 31 (5) :79-94
URL: http://isfj.ir/article-1-2670-fa.html

یگانه سکینه، عادل میلاد. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر پروتئین آبکافتی امعاء و احشاء ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه، آنزیم‌های‌ گوارشی و فلور باکتریایی روده در تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii) جوان. مجله علمي شيلات ايران. 1401; 31 (5) :79-94

URL: http://isfj.ir/article-1-2670-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 31، شماره 5 - ( 10-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645