مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف کانولای تخمیر شده با باکتری جنس باسیلوس جدا شده از رسوبات دریای خزر بر شاخصهای رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیمهای گوارشی بچهماهیان تیلاپیای نیل انجام گرفت. 225 عدد بچهماهی با میانگین وزنی 05/0±90/1 گرم در 5 تیمار آزمایشی شامل شاهد، تیمار 1: خوراک بدون کانولای تخمیر شده، تیمار 2: خوراک حاوی 5/12 درصد کانولای تخمیر شده، تیمار 3: خوراک حاوی 25 درصد کانولای تخمیر شده، تیمار 4: خوراک حاوی 5/37 درصد کانولای تخمیر شده و تیمار 5: خوراک حاوی 50 درصد کانولای تخمیر شده، به مدت 8 هفته تغذیه شدند. بر اساس نتایج بهدست آمده، شاخصهای رشد و تغذیه در تیمارهای مختلف آزمایش اختلاف معنیداری را در مقایسه با گروه شاهد نشان ندادند (05/0<p). نتایج تجزیه تقریبی لاشه ماهیان نشان داد که پروتئین در تیمارهای 2، 3 و 4، چربی و رطوبت در تیمارهای 3، 4 و 5 و خاکستر در تیمارهای 4 و 5 در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافتند (05/0>p). همچنین نتایج فعالیت آنزیمهای گوارشی روده ماهیان نشان داد که آلکالین پروتئاز در تیمارهای 3 و 4، لیپاز در تیمارهای 2 و 3 و آلفا آمیلاز در تیمار 3 در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافتند (05/0>p). به طور کلی، میتوان چنین نتیجه گرفت که استفاده از 50 درصد کانولای تخمیر شده در خوراک بچه ماهیان انگشتقد تیلاپیای نیل بدون اثر منفی بر شاخصهای رشد و تغذیه امکانپذیر است.
Bagherzadeh N, Imani A, Sarvi Moghanlou K, Mohammadi M. Dietary effect of different levels of fermented canola on growth, feed utilization, body composition, and digestive enzymes activity of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) fingerlings. isfj 2023; 32 (2) :69-82 URL: http://isfj.ir/article-1-2684-fa.html
باقرزاده نگین، ایمانی احمد، سروی مغانلو کوروش، محمدی محمد. مقاله علمی – پژوهشی: اثر سطوح مختلف کنجاله کانولای تخمیر شده خوراک بر رشد، کارایی خوراک، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیمهای گوارشی بچه ماهیان انگشتقد تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus). مجله علمي شيلات ايران. 1402; 32 (2) :69-82
با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است