تاثیر نوکلئوتید جیره غذایی بر تغییرات ساختار روده، رشد و پروفیل اسیدهای چرب میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
|
امین اوجی فرد ، عبدالمحمد عابدیان کناری* 1، علی طاهری ، انسیه غنی زاده کازرونی |
|
|
چکیده: (19666 مشاهده) |
تاثیر نوکلئوتید جیره (2/0 درصد) بر رشد، مورفولوژی روده و پروفیل اسیدهای چرب میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) به مدت 5 هفته در استان بوشهر (دلوار) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش با 3 تکرار در مخازن پلیاتیلنی مدور با ظرفیت 300 لیتر انجام گرفت. هر تانک پرورشی بطور تصادفی با 25 عدد میگو با میانگین (انحراف معیار) وزن 03/0±21/3 گرم پر شد. افزودن نوکلئوتید جیره سبب بهبود معنی دار شاخص های رشد (شامل، 10 درصد افزایش وزن بدن، 97/7 درصد افزایش ضریب رشد ویژه، 32/11 درصد افزایش نرخ بازده پروتئین، 64/9 درصد کاهش ضریب تبدیل غذایی) و میزان اسیدهای چرب 5n14:1، 3n20:3 و DHA شد اما اختلاف معنیداری در میزان بقاء، طول حدقهای کاراپاس، غذای مصرفی و میزان SFA, MUFA, PUFA, n3/n6 و EPA+DHA بین دو تیمار مشاهده نشد. همچنین طول سلولهای اپیتلیال روده در بند اول شکمی در تیمار نوکلئوتید بطور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود. |
|
واژههای کلیدی: نوکلئوتید، اسیدهای چرب، تغذیه، رشد، میگوی سفید غربی |
|
متن کامل [PDF 1000 kb]
(3641 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/7/3 | پذیرش: 1394/4/9 | انتشار: 1394/4/9
|
|
|
|