[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 1 - ( 1-1391 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 1-12 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح متفاوت ویتامینهای C و E بر شاخصهای رشد و بقای ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus)
مصطفی تاتینا ، رضا طاعتی، محمود بهمنی، مهدی سلطانی، مهتاب قریب خانی
چکیده:   (10864 مشاهده)
این تحقیق به منظور سنجش تاثیر سطوح متفاوت ویتامین‌های C و  Eجیره بر برخی از شاخص‌های رشد و بقای ماهی استرلیاد پرورشی(Acipenser ruthenus)  در انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان اجرا شد. نه جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0، 100 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا ویتامین C و 0، 100 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا ویتامین E در دو تکرار و به مدت 15 هفته برای تغذیه ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شدند. تعداد 270 نمونه ماهی استرلیاد با وزن متوسط 28/14±92/350 گرم به 18 عدد تانک فایبرگلاس (هر تانک 15عدد ماهی) معرفی گردیدند. ماهیان روزانه به میزان 3 درصد وزن بدن تغذیه شدند. نتایج نشان دادند که بالاترین متوسط (± انحراف استاندارد)  وزن کسب شده در تیمار 400 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین C  و تیمار  صفر میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین E  و کمترین آن در تیمار شاهد ملاحظه گردید که این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار بود. حداکثر مقدار ضریب تبدیل غذایی  (FCR)در تیمار شاهد و حداقل آن در تیمار 100 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین C  و در تیمار 400 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین E، اندازه‌گیری شد که اختلاف معنی‌داری را با سایر تیمارها داشت. همچنین کمترین مقدار سرعت رشد (GR)، سرعت رشد ویژه (SGR)، شاخص وزن بدن (BWI)، بازده غذایی (FE) و نرخ کارایی پروتئین (PER) در تیمار شاهد و بیشترین مقدار این فاکتورها در تیمار 100 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین  C و تیمار  400 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین  E مشاهده گردید که اختلاف معنی‌داری را بین تیمارهای مختلف نشان داد. براساس نتایج بدست آمده می‌توان اظهار نمود که ویتامین‌های C و E می‌توانند نقش مهمی را در افزایش عملکرد رشد و کارایی تغذیه ماهی استرلیاد ایفا نمایند. 
واژه‌های کلیدی: ماهی استرلیاد، Acipenser ruthenus، ویتامین‌های C و E، شاخص‌های رشد
متن کامل [PDF 296 kb]   (2194 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۱/۹/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۴/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
نظرات کاربران
نظر ارسال شده توسط نام يا پست الكترونيك در تاریخ ۱۳۹۱/۹/۲۹
این مقاله دارای اشکال علمی است. مثلا میزان خاکستر جیره بالای 20 درصد بیان شده است که امکان ندارد. بنظر می رسد مجله علمی شیلات بایستی در چاپ مقالات از داوران زبده تری استفاده کند.



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tatina M, Taati R, Bahmani M, Soltani M, Gharibkhani M. The effect of different levels of vitamins C and E on the growth indices and survival in farmed sterlet (Acipenser ruthenus) . isfj. 2012; 21 (1) :1-12
URL: http://isfj.ir/article-1-587-fa.html

تاتینا مصطفی، طاعتی رضا، بهمنی محمود، سلطانی مهدی، قریب خانی مهتاب. اثر سطوح متفاوت ویتامینهای C و E بر شاخصهای رشد و بقای ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus). مجله علمي شيلات ايران. 1391; 21 (1) :1-12

URL: http://isfj.ir/article-1-587-fa.html



دوره 21، شماره 1 - ( 1-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638