:: دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 22-13 برگشت به فهرست نسخه ها
بهبود شاخص‌های رشد و برخی از پارامترهای پاسخ ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده توام از ویتامین C و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus
امیر توکمه چی1 ، حسین شمسی ، سعید مشکینی ، رضا دلشاد ، احد قاسمی مغانجوقی
چکیده:   (19853 مشاهده)

به منظور بررسی تأثیر تغذیهای ویتامین C و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس (Lactobacillus rhamnosus) بر شاخصهای رشد و برخی از پارامترهای پاسخ ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان، 480 عدد ماهی با وزن متوسط (± انحراف معیار) 5±68 گرم از یکی از مزارع پرورشی ارومیه تهیه گردید. پس از طی دوران سازگاری ماهیان در قالب چهار گروه به مدت چهار هفته بترتیب با جیرههای آزمایشی شامل: غذای کنسانتره عادی (گروه یک)، غذای کنسانتره حاوی یک گرم در کیلوگرم ویتامین C (گروه دوم)، غذای کنسانتره حاوی یک گرم ویتامین C و Lactobacillus rhamnosus به میزان 107×5CFU در هر کیلو (گروه سوم) و غذای کنسانتره حاوی Lactobacillus rhamnosus به میزان 107×5 بر گرم (گروه چهارم) مورد تغذیه قرار گرفتند. سپس همه گروهها به مدت دو هفته دیگر با جیره عادی تغذیه شدند. زیست سنجی در روز 30 مطالعه انجام شد و هر دو هفته یکبار خونگیری ماهیان برای سنجش پارامترهای ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، فعالیت راه میانبر کمپلمان سرم و مقدار آنتی بادی تام پلاسما صورت گرفت. نتایج نشان داد که استفاده توام ویتامین C و پروبیوتیک قادر است شاخصهای رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان را بطور معنی‌داری افزایش دهد. همچنین فعالیت لیزوزیم سرم و راه میانبر کمپلمان به طور معنی داری در ماهیان گروه سوم (استفاده توام ویتامین C و پروبیوتیک) نسبت به سایر گروهها بیشتر بود. مقدار آنتی بادی کل پلاسمای ماهیان گروه سوم در روزهای 15، 30 و 45 مطالعه بیشتر از مقادیر آن در سایر گروهها بود ولی فقط در روز 30 مطالعه اختلاف آماری معنی دار را با سایر گروهها نشان داد. براساس نتایج بدست آمده میتوان گفت که استفاده توام ویتامین C و Lactobacillus rhamnosus میتواند شاخصهایی نظیر وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن و ضریب رشد ویژه و پاسخهای ایمنی ماهی قزل آلا (فعالیت لیزوزیم، فعالیت راه میانبر کمپلمان سرم و مقدار آنتی بادی تام پلاسما) را بهبود ببخشد، اما برای بدست آوردن نتایج بهتر انجام مطالعات میدانی بیشتر لازم است.CFU

واژه‌های کلیدی: تغذیه، ترکیبات خونی، غذای مکمل، خصوصیات زیستی
متن کامل [PDF 270 kb]   (7107 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: 1392/2/24 | پذیرش: 1392/2/24 | انتشار: 1392/2/24



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( 7-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها