[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 4 - ( 10-1391 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 33-40 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر بیهوش کنندگی عصاره‌های آبی و الکلی تنباکو (Nicotiana tabacum) بر ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
داود ضرغام ، مصطفی شریف روحانی، عیسی فلاحت ناصرآبادی، طیبه باشتی
چکیده:   (9960 مشاهده)
هدف اصلی از بیهوش‌کردن ماهی قزل‌آلا کاهش تحرک و کم کردن استرس ناشی از دستکاری به منظور تکثیر مصنوعی و نیز تسهیل عملیاتی مانند نشان‌گذاری، زیست سنجی، رقم بندی، معاینه و نمونه‌برداری می‌باشد. در تحقیق حاضر از عصاره‌های آبی و الکلی گیاه تنباکو (Nicotiana tabacum) برای بیهوش کودن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncohrynchus mykiss) در 3 گروه وزنی بچه ماهی (کوچکتر از 80 گرم)، پرواری (حدود 200 گرم) و مولد (بزرگتر از 1500 گرم) مورد استفاده قرار گرفت که غلظت موثر تنباکو در عصاره آبی در تیمارهای 200 ، 400 ، 800 و 1600 میلی‌گرم در لیتر آب و غلظت مؤثر عصاره الکلی تنباکو در تیمارهای 7/0، 1 ، 7/1 و 5/3 میلی لیتر در یک لیتر آب مورد آزمایش قرار گرفت. به طور کلی می توان گفت عصاره تنباکو قزل‌آلا را در کمتر از 3 دقیقه بیهوش می‌کند و بازگشت از بیهوشی کمتر از 5 دقیقه طول می‌کشد. با توجه به مدت بیهوشی، زمان بازگشت از بیهوشی و آرامش ماهی در زمان بیهوشی، عصاره آبی در مقایسه با عصاره الکلی بیهوشی آرامتری را در ماهی قزل آلا اعمال می‌کند و غلظت‌های 200 تا 800 میلی‌گرم در لیتر عصاره آبی عملکرد موفق تری را دارا بودند. همچنین با توجه به ارتباط معنی داری که بین غلظت و شدت بیهوشی ومدت زمان ریکاوری وجود دارد. می‌توان از غلظت‌های پایین‌تر عصاره تنباکو برای آرام کردن ماهی برای حمل و نقل استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: تنباکو، قزل‌آلای رنگین کمان، بیهوش کننده
متن کامل [PDF 336 kb]   (2722 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي آبزيان
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zargham D, Sharifrohani M, Falahat Naserabad I, Bashti T. Investigation of anesthetizing effect of tobacco (Nicotiana tabacum) aqueous and alcoholic extract on Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). isfj. 2013; 21 (4) :33-40
URL: http://isfj.ir/article-1-797-fa.html

ضرغام داود، شریف روحانی مصطفی، فلاحت ناصرآبادی عیسی، باشتی طیبه. بررسی اثر بیهوش کنندگی عصاره‌های آبی و الکلی تنباکو (Nicotiana tabacum) بر ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران. 1391; 21 (4) :33-40

URL: http://isfj.ir/article-1-797-fa.html



دوره 21، شماره 4 - ( 10-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3705