[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 2 - ( 4-1392 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 23-34 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر جایگزینی مقادیر مختلف آرد ماهی توسط کنجاله سویا در جیره غذایی بچه ماهیان ازون برونAcipenser stellatus) )، بر میزان رشد، ضریب تبدیل غذایی و میزان ترکیبات شیمیایی لاشه، عضله و بافت کبد
بهزاد امدادی ، میر مسعود سجادی، محمد علی یزدانی، محمود شکوریان
چکیده:   (8269 مشاهده)
مطالعه کنونی به منظور بررسی تاثیر جایگزینی مقادیر مختلف آرد ماهی توسط کنجاله سویا در جیره غذایی، بر میزان رشد، ضریب تبدیل غذایی و ترکیبات شیمیایی لاشه، عضله و کبد بچه ماهیان ازون برونAcipenser stellatus) ) انجام شد. برای این منظور، پنج تیمار غذایی با پروتئین و انرژی یکسان فرموله شدند. بطوریکه در تیمارهای یک (F)، دو (S1)، سه (S2)، چهار (S3) و پنج (S4) به ترتیب میزان 0، 10، 20، 30 و 40 درصد از آرد ماهی، توسط کنجاله سویا جایگزین شد. تعداد 225 عدد بچه ماهی با وزن اولیه 73/0 ± 27/26 گرم بطور مساوی در پانزده تانک ذخیره سازی شدند. زیست سنجی ماهیان هر سه هفته یکبار انجام گرفت. در پایان دوره دوازده هفته‌ای غذادهی نمونه‌برداری‌ها بصورت تصادفی برای آنالیز میزان رشد، ضریب تبدیل غذایی و ترکیبات شیمیایی لاشه، عضله و کبد ماهیان بررسی شد. طبق نتایج از نظر وزن و ضریب تبدیل غذایی اختلاف معنی‌دار آماری بین تیمارهای غذایی مشاهده شد (05/0P<). بطوریکه تیمارهای S3 و S4 عملکرد ضعیفتری را نسبت به سایر تیمارها نشان دادند. از نظر ترکیب شیمیایی لاشه، در فاکتورهای پروتئین، چربی و رطوبت بدن بین تیمارهای غذایی اختلاف معنی‌دار آماری وجود داشت (05/0P<)، ولی در میزان خاکستر لاشه اختلاف معنی‌دار آماری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P˃). نتایج بدست آمده از میزان ترکیبات شیمیایی عضله نشان‌دهنده وجود اختلاف معنی‌دار در میزان چربی عضله بین تیمارهای غذایی مختلف بود (05/0P<)، ولی در میزان پروتئین، رطوبت و خاکستر عضله اختلاف معنی‌دار آماری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P˃). همچنین در هیچ یک از ترکیبات شیمیایی کبد تفاوت معنی‌داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P ˃).
واژه‌های کلیدی: تغذیه، آبزی پروری، ماهیان
متن کامل [PDF 290 kb]   (1500 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۲/۹/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۹/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۹/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emdadi B, Sajadi M, Yazdani M, Shakoorian M. Influence of replacing fish meal with soybean meal on growth rate, feed conversion ratio and chemical composition of carcass, fillet and liver in juvenile stellate sturgeon (Acipenser stellatus). isfj. 2013; 22 (2) :23-34
URL: http://isfj.ir/article-1-953-fa.html

امدادی بهزاد، سجادی میر مسعود، یزدانی محمد علی، شکوریان محمود. تاثیر جایگزینی مقادیر مختلف آرد ماهی توسط کنجاله سویا در جیره غذایی بچه ماهیان ازون برونAcipenser stellatus) )، بر میزان رشد، ضریب تبدیل غذایی و میزان ترکیبات شیمیایی لاشه، عضله و بافت کبد. مجله علمي شيلات ايران. 1392; 22 (2) :23-34

URL: http://isfj.ir/article-1-953-fa.html



دوره 22، شماره 2 - ( 4-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742