[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: کسب رتبه نشریه برجسته
..
موسسه تحقیقات شیلات ایران

AWT IMAGE

..
پایگاه‌های نمایه کننده
بانک نشریات کشور (مگیران) 
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
پایگاه اطلاعات جهاد دانشگاهی (SID)
سیویلیکا



 logo
https://www.stomaeduj.com/wp-content/uploads/2019/12/publons.png
Cabi
scholar.google





..
Journal DOI

AWT IMAGE
10.18869/acadpub.isfj

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای سمیت مزمن

علی خبازیان زاده، علی دادالهی سهراب، مجتبی علیشاهی، سید حسین خزاعی، حسین محمد‌ عسگری،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

علف‌کش آترازین یکی از مهمترین آلاینده‌های اکوسیستم‌های آبی است. یکی از بزرگترین مزارع نیشکر خاور میانه در استان خوزستان می‌باشد که این سم در مراحل کشت این گیاه به وفور مصرف می‌شود. لذا هدف این تحقیق در وهله اول محاسبه سمیت حاد آترازین در ماهی شیربت (Barbus grypus)، و سپس اثر سمیت مزمن این سم بر روند تجمع زیستی آن در فیله‌ی این ماهی می‌باشد. برای تعیین سمیت حاد این سم از روش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، استفاده گردید غلظت نیمه کشنده (LC۵۰) ۹۶ ساعته آترازین در ماهی شیربت با استفاده از نرم‌ افزار Probit تعیین شد. سپس۱۸۰ قطعه ماهی شیربت با میانگین (±SD) وزن ۱۵±۱۰۲ گرمی به ۴ گروه در سه تکرار تقسیم گردیدند. گروه ۱، ۲ و ۳ به ترتیب با غلظت‌های ۵% (mg l-۱ ۲۵/۳)، ۱۰% ( mg l-۱ ۵/۶) و‎ ۲۰% (mg l-۱ ۱۳) LC۵۰ ۹۶ ساعته آترازین مجاور شدند. گروه ۴ نیز بدون مجاورت با سم به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. دوره‎ی مجاورت ۲۱ روز بوده و در روزهای صفر، ۷، ۱۴ و ۲۱ نمونه‌برداری انجام گرفت. نتایج نشان داد آترازین در ماهی شیربت سبب سمیت شده و این سمیت با افزایش غلظت و نیز مدت مجاورت افزایش می‎‎یابد. LC۵۰ ۹۶ ساعته این سم در ماهی شیربت ۶۵ میلی‎گرم در لیتر محاسبه گردید. میزان تجمع‌پذیری آترازین در گروه‌های ۲ و ۳ با افزایش طول دوره نمونه‌گیری معنی‌دار بود. در مجموع با توجه به افزایش معنی‌دار تجمع‎پذیری سم آترازین، می‌توان نتیجه‌گرفت که هنگامی که ماهی شیربت در معرض غلظت های زیاد سم آترازین قرار گیرد منجر به افزایش تجمع پذیری سم در این ماهی می شود.
شیوا محمدی، کوروش سروی مغانلو، بهروز آتشبار، احمد ایمانی،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

فناوری نانو و مخاطرات محیط زیستی آن بویژه برای آبزیان به شکل روز افزونی در حال گسترش است. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر نانوذره نقره بر میزان رشد و بازماندگی Artemia urmiana اجرا شد. این پژوهش در قالب ۵ تیمار شامل، گروه شاهد، ۰۰۱/۰، ۰۱/۰، ۱/۰و ۱ میلی­گرم بر لیتر نانوذره نقره در ۴ تکرار انجام شد. بدین منظور تعداد ۵۰۰ ناپلی تازه از تخم خارج شده پس از شمارش و انتقال به ظروف پرورش یک لیتری در  معرض غلظت های مختلفی از نانو ذره پرورش یافتند. طی دوره پرورش از جلبک تک سلولی Dunaliella tertiolecta و مخمر نانوایی برای تغذیه آرتمیاها استفاده گردید. در طول دوره آزمایش  میزان رشد و بازماندگی آرتمیاها در روزهای ۸، ۱۱، ۱۷، ۲۰ و ۲۳ مورد بررسی قرار گرفت. آرتمیاها بعد از بلوغ به انکوباتورها و محیطی عاری از نانوذرات انتقال داده شدند. ویژگی­های تولید مثلی آن­ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل بیانگر این بود که با افزایش غلظت نانوذرات نقره و با گذر زمان، میزان بازماندگی کاهش و میزان رشد افزایش یافت (۰۵/۰>p). ویژگی­ های تولید مثلی نظیر تعداد کل زاده­ها، تعداد زاده­ها در هر روز، تعداد زاده­ها در هر بار تولید مثل و طول عمر آرتمیا در تیمار ۱ میلی­گرم بر لیتر نانوذره نقره کمترین بود (۰۵/۰>p). بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که ورود نانو ذرات نقره به بوم­سازگان­های طبیعی A. urmiana می تواند بر چرخه تولید مثلی آن تاثیر گذاشته و موجب کاهش بازماندگی و توان تولید مثل آن گردد.



صفحه 1 از 1     

با کسب مجوز از دفتر کمیسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیات و فنآوری مجله علمی شیلات بصورت آنلاین می باشد و تعداد محدودی هم به چاپ می رساند. شماره شاپای جدید آن ISSN:2322-5998 است

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4714