TY - JOUR T1 - In-vitro effects of biochemical factors on trypsin activity from intestine and pyloric caeca of common kilka (Clupeonella cultriventris caspia) for inhibition of belly bursting TT - اثرات برخی از عوامل بیوشیمیایی بر فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) برای جلوگیری از پدیده هضم دیواره شکمی در محیط in vitro JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 20 IS - 4 UR - http://isfj.ir/article-1-516-fa.html Y1 - 2012 SP - 53 EP - 62 KW - Feeding KW - Digestion system KW - Ventral keel KW - Inhibitor components N2 - در این تحقیق عوامل بیوشیمیایی موثر در فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک که در پدیده هضم دیواره شکمی (Belly Bursting) در ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) نقش دارد، مورد مطالعه قرار گرفتند. بررسی عوامل دما، pH، عناصر فلزی و بازدارنده‌ها نشان داد که آنزیم تریپسین در دامنه دمایی بین 70- 4 درجه سانتیگراد، بیشترین فعالیت را در دمای 60 درجه سانتیگراد داشت و توانست پایداری خود را تا دمای 55 درجه سانتیگراد نیز حفظ نماید. بررسی فعالیت آنزیم تریپسین در دامنه pH 4 تا 11 نشان داد که آنزیم تریپسین بالاترین فعالیت را در pH 5/8 داشت و بالاترین پایداری را نیز در این pH نشان داد. اثر عناصر فلزی بررسی شده در این تحقیق نیز آشکار نمود که CaCl2، MgCl2 و MnCl2 اثر افزایشی و عناصر CuCl2، ZnCl2 و Al2(SO4)3 اثر کاهشی بر فعالیت آنزیم تریپسین از خود نشان دادند. بازدارنده‌های SBTI، PMSF، TLCK و ρ-aminobenzamidine نیز اثر بازدارندگی روی فعالیت آنزیم تریپسین روده و ضمائم پیلوریک نشان دادند و از بین آنها SBTI و TLCK که دو بازدارنده اختصاصی برای آنزیم تریپسین هستند بطور معنی‌داری از فعالیت آنزیم جلوگیری نمودند. نتایج این بررسی‌ها در محیط in vitro نشان داد که استفاده از دمای پایین (4 درجه سانتیگراد)، pH اسیدی، عناصر CuCl2، ZnCl2 و Al2(SO4)3 و بازدارنده‌هایSBTI و TLCK می‌توانند از فعالیت آنزیم تریپسین در روده و ضمائم پیلوریک و از هضم دیواره شکمی ناشی از فعالیت آنزیم تریپسین جلوگیری نمایند. M3 10.22092/ISFJ.2017.110023 ER -