RT - Journal Article T1 - Effect of garlic extract on growth and survival rate in Litopenaeus vannami post larval JF - ISFJ YR - 2012 JO - ISFJ VO - 21 IS - 1 UR - http://isfj.ir/article-1-590-fa.html SP - 39 EP - 46 K1 - Medicinal plants K1 - Aquaculture K1 - Nutrition K1 - Shrimp AB - تاثیر عصاره سیر بر فاکتورهای رشد و بازماندگی پست لاروهای یک روزه میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)، به مدت 12 روز مورد آزمایش قرار گرفت. آزمایش در 6 تیمار و هر کدام با سه تکرار صورت پذیرفت. پست لاروها با وزن متوسط 3/1میلی‌گرم، در تیمار شاهد با ناپلیوس آرتمیای غنی نشده و در سایر تیمارها با ناپلیوس آرتیمای غنی شده با عصاره سیر با غلظت‌های 200، 400، 600، 800 و 1000 میلی‌گرم در لیتر تغذیه گردیدند. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که در تمام تیمارها میانگین وزن و طول کل لاروها نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری داشتند. همچنین در بین تیمارها، تیمار دوم یعنی ناپلیوس آرتیمای غنی شده با غلظت 200 میلی‌گرم عصاره سیر در لیتر از میزان رشد، بازماندگی و طول مطلوب‌تری بترتیب (0062/0 میلی‌گرم، 6/81 درصد و 6/10 میلی‌متر) در مقایسه با سایر تیمارهای غنی شده با عصاره سیر برخوردار بوده و اختلاف معنی‌داری با سایر تیمارها نشان داد. از نظر میزان بقاء نیز بعد از تیمار 2، تیمار 3 (غلظت 400 میلی‌گرم در لیتر عصاره سیر) و شاهد از درصد بالاتری نسبت به بقیه گروه‌ها برخوردار بود و کمترین میزان بقا بترتیب در تیمارهای تغذیه شده با غلظت‌های 600، 800 و 1000 میلی‌گرم در لیتر بدست آمد ولی فقط تیمار 2 از نظر بقاء نسبت به سایر تیمارها اختلاف معنی‌داری را نشان داد. نرخ رشد ویژه (specific growth rate) کلیه تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری داشتند و بین تیمارهای آزمایشی نیز تیمارهای 2 و 3 در مقایسه با سایر تیمارها از میزان نرخ رشد ویژه بالاتری برخوردار بودند. LA eng UL http://isfj.ir/article-1-590-fa.html M3 10.22092/ISFJ.2017.110037 ER -