AU - Peymani, J. AU - Gharaei, A. AU - Ghaffari, M. AU - Taheri, A. TI - Antibacterial activity of the brown algae (Sargassum glaucescens) ethanolic and aqueous extracts from Chabahar coasts, Oman Sea, Iran PT - JOURNAL ARTICLE TA - ISFJ JN - ISFJ VO - 22 VI - 4 IP - 4 4099 - http://isfj.ir/article-1-1167-fa.html 4100 - http://isfj.ir/article-1-1167-fa.pdf SO - ISFJ 4 AB  - امروزه استفاده گسترده از آنتی بیوتیک‌ها باعث به وجود آمدن سویه‌های مقاوم میکروارگانیسم‌ها و افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی شده است. از این رو تحقیقات روی عوامل ضد میکروبی طبیعی، برای دستیابی به منابع نوین دارویی از اهمیت فراوانی برخوردار است. بر اساس پژوهش‌های انجام شده جلبک‌های پرسلولی دریایی یکی از منابع با خواص ضد میکروبی قابل ملاحظه‌ می باشند.در این پژوهش اثرات ضد باکتری عصاره‌های الکلی و آبی جلبک سارگاسوم گلسیسنس (Sargassum glaucescens)، جمع آوری شده از سواحل چابهار روی 3 سویه باکتری گرم منفی اشیرشیا کولی، پروتئوس ولگاریس، ویبریو کلرا و 2 سویه باکتری گرم مثبت لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمایش قرار گرفت. عصاره گیری به روش غوطه وری انجام شد و عصاره‌های اتانولی و آبی طی 48 ساعت به دست آمدند. اثرات ضد باکتری به دو روش انتشار در آگار به وسیله دیسک و روش رقت های متوالی در لوله جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده عصاره بررسی شد. عصاره اتانولی جلبک مورد نظر بیشترین تأثیر را بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز نشان داد که اختلاف معنی داری با آنتی بیوتیک تجاری نئومایسین داشت. اما عصاره آبی آن هیچ گونه اثری از خود نشان نداد. از طرف دیگر عصاره اتانولی جلبک بر باکتری پروتئوس ولگاریس نیز تاثیری نداشت. عصاره اتانولی جلبک سارگاسوم گلسیسنس دارای اثر ضد باکتری خوبی بر لیستریا مونوسیتوژنز، ویبریو کلرا، ایشیرشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - ISFJ PG - 13 PT - Research YR - 2014