RT - Journal Article T1 - The effects of different concentrations of selenium and zinc nanoparticles on growth performance, survival and chemical composition of Whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) JF - ISFJ YR - 2021 JO - ISFJ VO - 29 IS - 6 UR - http://isfj.ir/article-1-2402-fa.html SP - 43 EP - 51 K1 - Selenium nanoparticle K1 - zinc nanoparticle K1 - Litopenaeus vannamei K1 - Growth performance K1 - Chemical composition AB - این مطالعه به منظور بررسی تأثیر غلظت‌های متفاوت نانو ذرات سلنیوم و روی بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی انجام شد. برای این منظور میگوها با میانگین وزنی 2/0±1/5گرم در 12 تانک فایبرگلاس (300 لیتری) با تراکم 25 عدد میگو توزیع و طی مدت 56 روز با غلظت‌های متفاوت نانو ذرات سلنیوم و روی در چهار تیمار و هر تیمار دارای 3 تکرار شامل: 0 (شاهد)، تیمار 1 (3/0 میلی‌گرم/کیلوگرم خوراک نانوذرات سلنیوم)، تیمار 2 (15/0 میلی‌گرم نانو سلنیوم+ 15 میلی‌گرم/ کیلوگرم خوراک نانو روی) و تیمار 3 (30 میلی‌گرم/ کیلوگرم خوراک نانو ذرات روی) غذادهی شدند. بر اساس این نتایج درصد افزایش وزن (BWI)، افزایش وزن بدن، میزان نرخ رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمار 2 (15/0 میلی‌گرم نانو سلنیوم+ 15 میلی‌گرم نانو روی) نسبت به گروه شاهد و تیمارهای 1 (3/0 میلی‌گرم نانوذرات سلنیوم) و 3 (30 میلی‌گرم نانو ذرات روی) اختلاف معنی‌داری داشت (05/0p<). همچنین اختلاف معنی‌‌داری در درصد بازماندگی بین تیمارهای 1 و 2 نسبت با تیمارهای شاهد و 3 مشاهده شد (05/0p<). بررسی آماری نشان داد که اختلاف معناداری در درصد پروتئین و چربی لاشه میان میگو پا سفید غربی تغذیه شده با جیره‌‌های حاوی سطوح مختلف نانو ذرات سلنیوم و روی با تیمار شاهد وجود دارد (05/0p<). در مجموع، تأثیر سطوح مختلف نانو ذرات سلنیوم و روی به‌ویژه در تیمار 2 بر شاخص‌های رشد و بازماندگی و ترکیبات شیمیایی لاشه میگوی پا سفید غربی کاملاً مثبت و معنی دار ارزیابی شد. LA eng UL http://isfj.ir/article-1-2402-fa.html M3 ER -