RT - Journal Article T1 - Antibacterial effects of some medicinal plant essential oils against Lactococcus garvieae, Yersinia ruckeri and Aeromonas hydrophila JF - ISFJ YR - 2016 JO - ISFJ VO - 24 IS - 4 UR - http://isfj.ir/article-1-1499-fa.html SP - 55 EP - 64 AB - در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانس­های مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica)، زیره سبز (Cuminum cyminum)، مورد Myrtus communis)) و آویشن دنائی (Thymus daenensis) و همچنین کارواکرول و تیمول در کنار آنتی بیوتیک­های فلورفنیکل و تتراسیکلین بر باکتری­های Aeromonas hydrophila، Yersinia ruckeriو Lactococcus garvieae مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس­ها پس از رقت سازی متوالی محاسبه گردید و سپس قطر هاله عدم رشد هر اسانس در محیط مولر هینتون مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری‌های A. hydrophila ، Y. ruckeri و L. garvieae بترتیب در مرزه بختیاری و زیره مشاهده شد. نتایج حاکی از آثار بازدارندگی و کشندگی متفاوت گیاهان در مورد باکتری­های مختلف بود ولی اسانس­های مورد استفاده در اکثر موارد اثر بیشتری نسبت به اکسی تتراسیکلین داشتند. بیشترین اثر ممانعت از رشد و کشندگی در مورد A. hydrophila، L. garvieae و Y. ruckeri به ­ترتیب در تیمول، فلورفنیکل و مرزه بختیاری مشاهده گردید. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی تیمول در خصوص آئروموناس 3/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این مقادیر در خصوص اثر فلورفنیکل بر لاکتوکوکوس برابر با 125/3 و 25/6 و در خصوص اثر مرزه بختیاری بر یرسینیا برابر با 25/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. بطور کلی می­توان نتیجه گرفت که حساسیت باکتری­های مورد مطالعه به اسانس­های گیاهی بسیار متفاوت است ولی با توجه به نوع باکتری ، استفاده از این اسانسها در درمان و پیشگیری از بیماری­های باکتریایی ماهی نیاز به بر رسیهای مورد ارزیابی قرار گیرد. LA eng UL http://isfj.ir/article-1-1499-fa.html M3 10.22092/ISFJ.2017.110208 ER -