%0 Journal Article %A Ziaeenejad, S. %A Sharifpour, I. %T The effects of two synbiotics on biochemical and immunological parameters of White shrimp (Litopenaeus vannamei) hemolymph %J Iranian Scientific Fisheries Journal %V 24 %N 4 %U http://isfj.ir/article-1-1513-fa.html %R 10.22092/ISFJ.2017.110215 %D 2016 %K Synbiotic, western white shrimp, Litopenaeus vannamei, mannan oligosaccharide, Lactobacillus spp., %X از جمله راهکار‎هایی که می‎تواند علاوه بر تأمین مواد مغذی در جهت حمایت از رشد و نمو موجودات آبزی، سبب افزایش سلامت، مقاومت نسبت به استرس و عوامل بیماری‎زا شوند، استفاده از پروبیوتیک‎ها، پری‌بیوتیک‌ها و سین‌بیوتیک‌ها در جیره غذایی آبزیان می‎باشد. این تحقیق با هدف بررسی عملکرد دو سین‌بیوتیک تجاری و غیر‌تجاری بر شاخص‌های ایمنی‌شناختی و بیوشیمیایی همولنف میگوی سفید غربی در قالب 4 تیمار آزمایشی S1 (جیره‎ حاوی سین‌بیوتیک تجاری)، S2 (جیره‎ حاوی سین‌بیوتیک غیر‌تجاری)، تیمار S3 (جیره‎ حاوی سین‌بیوتیک‎های تجاری و غیر‌تجاری به صورت توأم) و شاهد (C) (جیره فاقد سین‌بیوتیک) انجام پذیرفت. برای سین‌بیوتیک تجاری از مخلوط باکتری لاکتوباسیلوس تجاری (با غلظت 106×5/1 در گرم) و مانان الیگوساکارید (با غلظت 1 درصد جیره) و برای سین‌بیوتیک غیر‌تجاری از مخلوط باکتری Lactobacillus plantarum (غیر تجاری) و مانان‌الیگوساکارید (با غلظت 1 درصد جیره) استفاده گردید. پس از 2 ماه غذادهی، برخی از شاخص‎های همولنف از جمله تعداد هموسیت کل و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی و ایمنی مانند گلوکز، پروتئین کل، فعالیت فاگوسیتوزی، فنولوکسیداز و آنتی اکسیدانی کل، سنجش شد. نتایج نشان داد که استفاده از این سین‌بیوتیک‌ها (هم تجاری و هم غیر‌تجاری) تعداد کل هموسیت‌ها را بطور معنی‌داری افزایش داد (05/0>P). بعلاوه میگوهای تغذیه شده در هر سه تیمار سین‌بیوتیکی دارای فاکتورهای بیوشیمیایی و شاخص‌های ایمنی بهتری نسبت به گروه کنترل بودند. در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق می‌توان بیان نمود که استفاده از سین‌بیوتیک حاوی مانان‌الیگوساکارید و باکتری لاکتوباسیلوس بخصوص در صورت استفاده از Lactobacillus plantarum اثرات سودمندی بر شاخص‌های ایمنی میگوی سفید غربی دارد. %> http://isfj.ir/article-1-1513-fa.pdf %P 169-177 %& 169 %! %9 Research %L A-10-1387-2 %+ %G eng %@ 1026-1354 %[ 2016