%0 Journal Article %A Hafezieh, M %T Antioxidant properties of phenol compounds in brown seaweed, Sargassum ilicifolium of Iranian shore coast of Oman sea %J Iranian Scientific Fisheries Journal %V 26 %N 5 %U http://isfj.ir/article-1-1800-fa.html %R 10.22092/ISFJ.2017.114048 %D 2018 %K Bioactive composition, Total phenol, Total antioxidant, Alginic acid yield, Sargassum ilicifolium, Oman Sea, %X بهره­گیری­های صنعتی از گیاهان دریایی در دهه­های گذشته رشد نمایی را نشان می­دهد. کاربردهای غذایی به خصوص در ترکیبات غذای انسانی و کاربردهای درمانی از مهمترین این بهرمندی­ها محسوب می­گردند. در این مقاله پتانسیل­های بیوتکنولوژیک و تجاری گونه غالب سواحل استان سیستان و بلوچستان- سارگاسوم ایلیسی فولیوم، به خصوص در موضوع بهداشت و سلامت انسانی شامل ترکیبات تقریبی، محتوای فنولیک، فعالیت آنتی­اکسیدانی کل، محدوده اسید آلژینیک مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفته است. بطور کلی این گیاه دریایی دارای کربوهیدراتی بسیار غنی (21/40-38/33 درصد وزن خشک) ولی محتوای چربی (04/0-17/0 درصد وزن خشک) بسیار کمی دارد. محتوای فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانتی کل آن به ترتیب 05/3±66/28 میلی­گرم بر گرم و 86/9±66/36 میلی­گرم بر گرم بدست آمد. محدوده اسید آلژینیک آن بین 15-6/12 درصد می­باشد. لذا می تواند به عنوان یک محرک ایمنی در غذا مورد استفاده قرار گیرد. %> http://isfj.ir/article-1-1800-fa.pdf %P 13-21 %& 13 %! %9 Research %L A-10-142-11 %+ Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran. %G eng %@ 1026-1354 %[ 2018