TY - JOUR T1 - Antioxidant properties of phenol compounds in brown seaweed, Sargassum ilicifolium of Iranian shore coast of Oman sea TT - بررسی خواص آنتی‌اکسیدان ترکیبات فنلی در گیاه دریایی قهوه ای (Sargassum ilicifolium) سواحل ایرانی دریای عمان JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 26 IS - 5 UR - http://isfj.ir/article-1-1800-fa.html Y1 - 2018 SP - 13 EP - 21 KW - Bioactive composition KW - Total phenol KW - Total antioxidant KW - Alginic acid yield KW - Sargassum ilicifolium KW - Oman Sea N2 - بهره­گیری­های صنعتی از گیاهان دریایی در دهه­های گذشته رشد نمایی را نشان می­دهد. کاربردهای غذایی به خصوص در ترکیبات غذای انسانی و کاربردهای درمانی از مهمترین این بهرمندی­ها محسوب می­گردند. در این مقاله پتانسیل­های بیوتکنولوژیک و تجاری گونه غالب سواحل استان سیستان و بلوچستان- سارگاسوم ایلیسی فولیوم، به خصوص در موضوع بهداشت و سلامت انسانی شامل ترکیبات تقریبی، محتوای فنولیک، فعالیت آنتی­اکسیدانی کل، محدوده اسید آلژینیک مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفته است. بطور کلی این گیاه دریایی دارای کربوهیدراتی بسیار غنی (21/40-38/33 درصد وزن خشک) ولی محتوای چربی (04/0-17/0 درصد وزن خشک) بسیار کمی دارد. محتوای فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانتی کل آن به ترتیب 05/3±66/28 میلی­گرم بر گرم و 86/9±66/36 میلی­گرم بر گرم بدست آمد. محدوده اسید آلژینیک آن بین 15-6/12 درصد می­باشد. لذا می تواند به عنوان یک محرک ایمنی در غذا مورد استفاده قرار گیرد. M3 10.22092/ISFJ.2017.114048 ER -