RT - Journal Article T1 - Evaluation of bacterial contamination of surface waters of the Gargar River based on global standards JF - ISFJ YR - 2020 JO - ISFJ VO - 29 IS - 2 UR - http://isfj.ir/article-1-2295-fa.html SP - 169 EP - 178 K1 - Microbial Indicators K1 - Surface Waters K1 - Gargar River AB - رودخانه گرگر شاخه شرقی رودخانه کارون است که در شمال شهر شوشتر توسط بند میزان از شاخه غربی آن یعنی شطیط جدا می‌شود و با طی مسافتی حدود 78 کیلومتر مجدداً به شاخه شطیط و دز پیوسته و کارون بزرگ را تشکیل می‌‌دهد. این رودخانه ضمن تأمین آب شرب شهرستان شوشتر، هفتگل و بخشی از رامهرمز و روستاهای آن در زمره یکی از قطب‌‌های بزرگ پرورش ماهی استان بشمار می‌‌آید. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت آلودگی میکروبی آب رودخانه گرگر، مقایسه آلودگی میکروبی در ایستگاه‌‌های بالادست و پایین دست رودخانه و همچنین مقایسه با استانداردهای EPA جهت تعیین کاربری‌‌های مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از 6 ایستگاه در طول رودخانه نمونه‌‌برداری به صورت ماهانه به‌‌ مدت یکسال صورت گرفت و شاخص‌‌های میکروبی شامل تعداد کل باکتری، تعداد کل کلی‌‌فرم و تعداد کلی‌‌فرم مدفوعی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان در هر 3 شاخص میکروبی را ایستگاه 2 بعد از محل تخلیه فاضلاب شهر شوشتر (بترتیب با CFU/mL 103× 24/15، MPN/100mL 82/68181 و MPN/100mL 91/3380) کمترین میزان را ایستگاه 1 در بالادست رودخانه (بترتیب باCFU/mL 103× 8/2، MPN/100mL 27/2627 و MPN/100mL 73/1062) دارد. نتایج آزمایش‌ها نشان داد که شاخص‌‌های میکروبی با توجه به تغییرات فصلی، زمان و مکان نمونه‌‌برداری متفاوت بوده و همچنین از نظر کیفی آب رودخانه گرگر در سطح پایینی بوده است و جهت مصارف انسانی مناسب نمی‌‌باشد. LA eng UL http://isfj.ir/article-1-2295-fa.html M3 ER -