TY - JOUR JF - ISFJ JO - isfj VL - 27 IS - 3 PY - 2018 Y1 - 2018/8/01 TI - Effects of Yucca schidigera extract on the growth performance, feed efficiency, body composition of Common Carp (Cyprinus carpio, Linnaeus 1758) and culture water quality TT - تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش N2 - یکی از اهداف صنعت آبزی‌‌پروری، افزایش تولید ماهی با کمترین میزان استرس ناشی از ترشح آمونیاک است. گیاه یوکا (Yucca schidigera) از ساپونین‌‌های استروئیدی، پلی‌‌ساکاریدها و پلی‌‌فنل‌‌ها تشکیل شده است که فعالیت فلور روده را برای بهبود فرآیند گوارش افزایش می‌‌دهد، همچنین ظرفیت جذب زیادی برای ترکیبات مضر فرار مانند آمونیاک و سولفید هیدروژن دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا بر عملکرد رشد، تغذیه ماهی کپور (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش به‌‌مدت 60 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار T1 (شاهد، جیره بدون عصاره)، تیمارهای T2، T3 و T4 (به‌‌ترتیب جیره حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره یوکا) بود. در قالب طرح کاملاً تصادفی، تعداد 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 04/0±40/2 گرم و طول 05/0±47/5 سانتی‌‌متر در 12 تانک 40 لیتری ذخیره‌‌سازی شد. سطوح مختلف عصاره بر روی غذای تجاری اسپری و در 4 نوبت روزانه مصرف شد. وزن نهایی در تیمار T4 در مقایسه با شاهد (T1) و سایر تیمارهای آزمایشی (T2 و T3) به طور معنی‌‌داری بالاتر بود (05/0p<). بطور مشابه، ضریب تبدیل غذایی (37/0±01/2) و نسبت کارایی پروتئین (01/0±17/0) به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد (بترتیب 31/0±71/2 و 01/0±14/0) بهتر بود. ترکیبات بیوشیمیایی لاشه اختلاف معنی‌‌دار آماری بین تیمارهای مختلف نشان داد (05/0p<). آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که کمترین مقدار پروتئین و بیشترین مقدار چربی در تیمار T4 بترتیب 63/2±87/62 درصد و 55/1±29/26 درصد بدست آمد. پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در محدوده توصیه شده برای ماهی کپور بود. تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد کمترین مقدار آمونیاک و بیشترین مقدار نیترات در محیط آبی پرورش را داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که، استفاده از عصاره یوکا می‌‌تواند سبب بهبود وضعیت رشد، تغذیه، ترکیبات لاشه و همچنین کیفیت آب محیط پرورش ماهی کپور معمولی شود. SP - 11 EP - 21 AU - Adineh, H. AU - Harsij, M. AU - Nazer, A. AD - Gonbad Kavous University KW - Cyprinus carpio KW - Yucca schidigera extract KW - growth parameters KW - Carcass composition and water quality UR - http://isfj.ir/article-1-2014-fa.html DO - 10.22092/ISFJ.2018.116923 ER -