TY - JOUR T1 - Incidence of streptococcusis in rainbow trout (Onchorhynchus mykiss ) farms in Haraz River in Mazandaran Province, Iran TT - بررسی میزان شیوع استرپتوکوکوزیس در ماهیان قزل الای رنگین کمان درمزارع پرورشی شرق استان مازندران (حوضه رودخانه هراز ) JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 22 IS - 4 UR - http://isfj.ir/article-1-1169-fa.html Y1 - 2014 SP - 41 EP - 50 KW - Streptococcusis KW - Incidence KW - Rainbow trout KW - Mazandaran Province N2 - استرپتوکوکوزیس یک بیماری عفونی باکتریایی است که دراکثر مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردابی ( قزل آلای رنگین کمان) کشور مشاهده شده است . این بیماری دارای این قابلیت است که به شکل همه گیر مزارع ماهیان سردآبی را در اقلیم های مختلف تهدید نماید و خسارتهای اقتصادی زیادی را به صنعت آبزی پروری وارد نماید. در بروز ، گسترش و همه گیر شدن این بیماری عواملی از جمله دمای آّب ، میزان نیتریت، نیترات، آمونیوم، کدورت، اکسی‍‍ژن محلول، دبی و فلور باکتریائی نقش دارند .این مطالعه به هدف بررسی میزان آلودگی و ابتلای گروههای سنی مختلف ماهیان قزل الای رنگین کمان به استرپتوکوکوزیس درمزارع پرورشی شرق استان مازندران (حوضه رودخانه هراز ) اجرا گردید. با بکارگیری روش نمونه برداری تصادفی ، تعداد 10عدد از مزارع منتخب زیر پوشش پروژه قرار گرفت. به منظور جداسازی ، شناسایی و تشخیص بیماری ضمن بررسی علائم ظاهری ومشاهدات کلینیکی از آزمون های بیوشیمیایی و PCR استفاده شد. به این منظور، نمونه برداری از تعداد1200 عدد ماهی از 10 مزارعه منتخب، در یک بازه زمانی یک ساله وبا تناوب ماهیانه به انجام رسید. طی این تحقیق مشخص شد که 8 عدد از 175عدد بچه ماهی دارای علائم بیماری ( 6/4درصد ) و 2 عدد از 307 عدد بچه ماهی فاقد علائم بیماری (7/0 درصد) ، آلوده به باکتری استرپتوکوک بودند. از طرفی 21 عدد از 235 عدد ماهی (9/8 درصد) پرواری دارای علائم بیماری و 5 عدد از 483 عدد ماهی پرواری فاقد علائم بیماری (1 درصد) ، آلوده به باکتری استرپتوکوک بودند. باکتری استرپتوکوک جدا شده بر اساس تست های بیوشیمیایی و آزمایشات مولکولی استرپتوکوکوس یوبریس (Streptococcus Uberis) شناسایی گردید. M3 ER -