TY - JOUR T1 - Comparative effects of chitosan and nanochitosan coatings enriched with green tea)Camellia sinensis L.( extract on quality of Costal trevally fish (Carangoides coeruleopinnatus) during refrigerated storage TT - مقایسه تاثیر پوشش‌های کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز (Camellia sinensis L.) بر کیفیت ماهی گیش درخشان (Carangoides coeruleopinnatus) طی نگهداری در یخچال JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 26 IS - 5 UR - http://isfj.ir/article-1-1797-fa.html Y1 - 2018 SP - 95 EP - 109 KW - Costal trevally KW - Chitosan KW - Nanochitosan KW - Green tea extract N2 - در این مطالعه، تاثیر پوششهای کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز (Camellia sinensis L.) برکیفیت ماهی گیش درخشان (Carangoides coeruleopinnatus) طی نگهداری در یخچال (Cº 1±4) به مدت 12 روز مورد سنجش قرار گرفتند. برای این منظور، فیله­های ماهی گیش درخشان را در سه گروه به ترتیب محلول کیتوزان 2% حاوی 5/0 % عصاره چای سبز ، نانوکیتوزان (کیتوزان 2% و تری پلی فسفات 2%) حاوی 5/0% عصاره چای سبز و محلول اسید استیک به عنوان نمونه شاهد غوطه­ور شدند. اثر ضد میکروبی پوشش­های کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز با شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی و سرمادوست و خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل: pH، اندیس تیوباربیتوریک اسید (TBARS)، ارزیابی ترکیبات نیتروژنی فرار (TVB-N) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) ارزیابی شدند. ارزیابی حسی ماهی گیش درخشان توسط 15 نفر با بررسی طعم، بو و پذیرش کلی در روزهای 0، 3، 6، 9 و12 صورت گرفت. نتایج فاکتورهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی نشان داد که نمونه­های حاوی پوشش کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز در مقایسه با نمونه شاهد، در پایان دوره نگهداری به طور معنی­داری (05/0p<) بهتر بودند. مقادیر بازهای نیتروژنی، اسید چرب آزاد، تیوباربیتوریک اسید و pHدر نمونه­های حاوی پوشش­های کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز به ترتیب برابر30/20، 40/19(mgN/100g) ،46/1، 05/1 (درصد اولئیک اسید) و 66/0، 42/0 (میلی­گرم مالون آلدهید درکیلوگرم بافت ماهی) و 61/7، 49/7 بودند. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که فیله­های تیمار شده در مقایسه با نمونه شاهد دارای امتیاز بالاتری بودند. هر دو پوشش کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز برای حفظ کیفیت فیله ماهی گیش درخشان موثر بودند. اگرچه، نانوکیتوزان فعالیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی بیشتری را نسبت به کیتوزان در طول دوره نگهداری نشان داد. بنابراین برای افزایش ماندگاری و به تاخیر انداختن فساد ماهی گیش درخشان در طول دوره نگهداری در یخچال پوشش نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز موثرتر است. M3 10.22092/ISFJ.2017.115005 ER -