TY - JOUR JF - ISFJ JO - isfj VL - 28 IS - 1 PY - 2019 Y1 - 2019/5/01 TI - Replacement of fish meal with different content of fermented silage from Kilka (Clupeonella engrauliformis Svetovidov, 1941) meal on growth performance and apparent digestibility of protein of rainbow trout diet TT - جایگزینی پودر ماهی با درصدهای مختلف سیلاژ تخمیری حاصل از پودر ماهی کیلکا آنچوی بر فاکتور رشد و قابلیت هضم پروتئین خوراک قزل آلای رنگین کمان N2 - هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر سیلاژ زیستی بر فاکتور رشد و قابلیت هضم ظاهری پروتئین خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. در این تحقیق پودر ماهی کیلکا آنچوی چرخ شده با 25 درصد آرد گندم مخلوط و سپس با میکروارگانیسم ها (108 سلول در هر میلی لیتر) تلقیح و سپس در دمای 37 درجه سانتی‌‌گراد به مدت 14 روز نگهداری شد. تخمیر ماهی کیلکا منجر به افزایش میزان رطوبت در انتهای دوره تخمیر گردید. میزان خاکستر در پودر ماهی تخمیری دو برابر آن از قبل تخمیر بود. مقدار فیبر و چربی خام در پودر ماهی تخمیری بترتیب کاهش و افزایش یافت (05/0>p). جایگزینی پودر ماهی با سیلاژ ماهی تخمیری (0، 25، 50، 75 و 100%) تفاوت معنی‌‌داری را در فاکتورهای رشد و قابلیت هضم ظاهری پروتئین ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان نشان داد (05/0>p). ماهیان تغذیه شده با 25 درصد سیلاژ تخمیری در غذا بهترین فاکتور رشد و قابلیت هضم ظاهری پروتئین را نشان داد (05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آرد ماهی تولیدی به روش تخمیر می‌‌تواند به عنوان جایگزین مناسب غذای ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده گردد. SP - 95 EP - 106 AU - Khodanazary, A. AU - Hajimoradloo, A.M. AU - Ghorbani, R. AD - Department of Fisheries, Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran KW - Fermented silage KW - Rainbow trout KW - Quality characteristic KW - Growth factor KW - Apparent digestibility of protein. UR - http://isfj.ir/article-1-2128-fa.html DO - 10.22092/ISFJ.2019.118889 ER -