TY - JOUR T1 - Effect of fish meal replacement with sunflower meal on growth indices and body composition of common carp (Cyprinus carpio) fingerlings TT - اثر جایگزینی آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان بر شاخص‌های رشد و ترکیب بدن بچه‌ماهیان انگشت‌قد کپور معمولی (Cyprinus carpio) JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 26 IS - 2 UR - http://isfj.ir/article-1-1657-fa.html Y1 - 2017 SP - 25 EP - 35 KW - Substitution KW - Plant ingredients KW - Protein utilization KW - Cyprinids N2 - مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر جایگزینی آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و ترکیب تقریبی بدن بچه­ماهیان انگشت­قد کپور معمولی انجام شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد آرد ماهی با کنجاله آفتابگردان با سطح یکسان پروتئین، چربی و انرژی تهیه شد. نسبت آرد ماهی در جیره شاهد 28 درصد بود. بچه­ماهیان با وزن متوسط 36/0 ± 03/3 گرم در 15 مخزن فایبرگلاس توزیع شدند. پس از 10 هفته تغذیه با جیره­های آزمایشی، شاخص­های رشد و کارایی تغذیه مورد ارزیابی قرار گرفتند و 6 عدد ماهی از هر مخزن جهت سنجش ترکیب تقریبی بدن صید گردید. مطابق نتایج، بیشترین وزن نهایی در تیمار 25 درصد به دست آمد (05/0>p)، گرچه تفاوت در تیمارهای 50 و 75 درصد با تیمار شاهد معنی­دار نبود (05/0<p)، اما در تیمار 100 درصد کاهش معنی­دار شاخص­های رشد و کارایی غذا مشاهده گردید (05/0>p). همچنین از نظر ترکیب لاشه، تفاوت معنی­داری بین تیمارها از نظر درصد رطوبت، پروتئین و چربی وجود داشت (05/0>p)، اما درصد خاکستر تفاوت معنی­داری بین تیمارها نشان نداد (05/0<p). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که کنجاله آفتابگردان را می­توان بدون تاثیر منفی بر عملکرد رشد، کارایی غذا و ترکیب بدن تا سطح 75 درصد جایگزین آرد ماهی در جیره کپور معمولی در مرحله انگشت­قد نمود. M3 10.22092/ISFJ.2017.113481 ER -