TY - JOUR JF - ISFJ JO - isfj VL - 27 IS - 2 PY - 2018 Y1 - 2018/7/01 TI - Fatty acid profiles in some of most common fish species from the southern coasts of Iran TT - پروفایل اسیدهای چرب دربرخی ماهیان پرمصرف سواحل جنوبی کشور N2 - در سالهای اخیر تغییر در رژیم غذایی منجر به مصرف مقادیر بالای اسیدهای چرب اشباع، بلند زنجیره غیراشباع امگا 6 و کاهش قابل توجه دریافت اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع امگا 3 شده است. یکی از بهترین روشهای جذب و دریافت بیشتر PUFAs ω-3، از جمله اسیدهای چرب EPA و DHA و تعدیل تناسب دریافت n6/n3، مصرف بیشتر ماهی است. لذا در این تحقیق هدف بررسی ترکیب اسیدهای چرب در هفت گونه از ماهیان دریایی و پرمصرف خلیج فارس، با ارزشهای اقتصادی متفاوت قرار داده شد. ماهیان بصورت تازه از بازار بندرعباس تهیه و ترکیب اسیدهای چرب از طریق کروماتوگرافی گازی مشخص گردید. نتایج این تخقیق نشان دادماهی کفشک Pomadasys kakkam و سنگسر (Pseudorhombus elevates) دارای بالاترین مقادیر اسیدهای چرب n3(41/42% و 35% ) و کمترین مقادیر اسیدهای چرب اشباع به میزان (13/30 و 3/32%) وماهی حلوا سفید (Pampus argennteus) به عنوان یکی از گرانترین ماهیان دریایی جنوب کشور دارایکمترین مقدار اسیدهای چرب مطلوب n3به میزان 72/6% و بالاترین مقدار اسیدهای چرب اشباع به میزان 42% بوده است. SP - 13 EP - 22 AU - Mousavi Nadushan, R. AU - Abbasi, F. AD - Department of fisheries, Marine Science and Technology Campus, Tehran North Branch, Islamic Azad University KW - Fatty acid KW - Long chain KW - Omega 3 KW - Omega 6 KW - Most common marine UR - http://isfj.ir/article-1-1839-fa.html DO - 10.22092/ISFJ.2018.116692 ER -