@ARTICLE{GHODRATI SHOJAEI, author = {MASHHADI FARAHANI, MELIKA and gHODRATI SHOJAEI, MEHDI and Weight, Maryam and }, title = {The contribution of different food sources to the diet of Parasesarma persicum Naderloo and Schubart 2010 in the mangrove ecosystem of Hara Biosphere Reserve; a stable isotope approach}, volume = {29}, number = {5}, abstract ={هدف از پژوهش حاضر تعیین ترکیب ایزوتوپی منابع غذایی اولیه در بوم‌‌سازگان حرای بندر خمیر و برآورد میزان مشارکت این منابع در تغذیه‌‌ خرچنگ گونه‌‌ Parasesarma persicum بود. در این بوم‌‌سازگان پنج منبع غذایی اولیه شامل برگ‌های سبز و زرد درخت حرا (Avicennia marina)، میکروفیتوبنتوزها، ذرات آلی معلق و ذرات آلی رسوب جمع‌آوری و مورد سنجش ایزوتوپی قرار گرفتند. به منظور سنجش ترکیب ایزوتوپی خرچنگ‌ها از بافت عضله سفید آنها نمونه‌برداری گردید. کمترین میانگین نسبت ایزوتوپی کربن (δ13C) در برگ‌های حرا مشاهده شد که به‌ترتیب 31/28- و 05/28- واحد در هزار برای برگ‌های سبز و زرد بود. میانگین نسبت ایزوتوپی نیتروژن (δ15N) برگ‌های سبز و زرد حرا نیز به‌ترتیب 79/3 و 08/5 واحد در هزار به‌دست آمد. میانگین و انحراف معیار نسبت ایزوتوپی کربن و نیتروژن گونه خرچنگ به ترتیب 1/1±48/19- واحد در هزار و 31/1±18/4 واحد در هزار به‌دست آمد. نتایج مدل ایزوتوپی نشان داد که برگ زرد گیاه حرا با 1/28% و ذرات آلی رسوب با 3/13% به ترتیب بیشترین و کمترین مشارکت را در تامین غذای این گونه بر عهده دارند. نتایج این پژوهش بر اهمیت تولیدات اولیه گیاه حرا در حمایت از شبکه غذایی نواحی ساحلی تاکید می‌کند. این نتایج همچنین بر نقش سازنده این گروه از خرچنگ‌ها در سلامت بوم‌سازگان حرا تاکید دارد. }, URL = {http://isfj.ir/article-1-2398-fa.html}, eprint = {http://isfj.ir/article-1-2398-fa.pdf}, journal = {Iranian Scientific Fisheries Journal}, doi = {}, year = {2020} }