%0 Journal Article %A Hosseini Shekarabi, S.P. %A Seyedalikhani, S.B. %A Shamsaie Mehrgan, M. %A Seyedalhosseini, S.H. %A Manouchehri, H. %T Effect of different levels of organic acids mixture on some growth parameters and carcass composition of common carp (Cyprinus carpio) juveniles %J Iranian Scientific Fisheries Journal %V 28 %N 4 %U http://isfj.ir/article-1-2213-fa.html %R 10.22092/ISFJ.2019.119410 %D 2019 %K Organic acid, Survival rate, Growth performance, Carcass quality, Common carp, %X این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف ترکیب تجاری اسیدهای آلی (بایوترونیک تاپ 3) در جیره، بر شاخص­های رشد و ترکیبات لاشه بچه ماهیان کپور معمولی صورت گرفت. ماهیان با میانگین وزن 50 گرم در 12 مخازن فایبرگلاس با تراکم 15 عدد ماهی توزیع و طی مدت 60 روز با سطوح مختلف ترکیب اسیدهای آلی شامل: 0 (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد خوراک غذادهی شدند. نتایج نشان داد، که بیشترین وزن نهایی بدن مربوط به تیمار 3 درصد (36/1±8/144 گرم) و کمترین وزن نهایی مربوط به تیمار شاهد بود. درحالی‌که بیشترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمارهای شاهد (05/0±78/2) و کمترین آن مربوط به تیمار 3 درصد (07/0±2/2) بود. بیشترین افزایش مقدار نرخ رشد ویژه در تیمار 3 (11/0±41/1 درصد) و کمترین آن مربوط به تیمار شاهد (02/0±85/0 درصد) بود. همچنین، ماهیان تغذیه شده با سطح 3 درصد ترکیب اسیدهای آلی بالاترین مقدار پروتئین خام (32/0±81/18 درصد) و پایین‌ترین مقدار چربی (14/0±28/3 درصد) را داشتند. با توجه به نتایج، به نظر می‌رسد استفاده از ترکیب تجاری اسیدهای آلی بایوترونیک تاپ 3 در سطح 3 درصد می‌تواند به‌عنوان یک محرک رشد در جیره ماهی کپور معمولی تأثیر مثبتی بر عملکرد رشد، نرخ بقاء و همچنین کیفیت لاشه داشته باشد. %> http://isfj.ir/article-1-2213-fa.pdf %P 35-43 %& 35 %! %9 Applicable %L A-10-1983-4 %+ Department of Fisheries Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran %G eng %@ 1026-1354 %[ 2019