%0 Journal Article %A Mohammadi1, Mohammad Javad %A rajabzadeh ghatrami, ebrahim %T Effects of sodium diformate and citric acide on growth performance, immune and hematological parameters of the juvenile Oncorhynchus mykiss %J Iranian Scientific Fisheries Journal %V 29 %N 1 %U http://isfj.ir/article-1-2188-fa.html %R %D 2020 %K Acidifier, Oncorhynchus mykiss, Growth performance, Immune parameters, Hematological parameters, %X این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامتر های رشد، تغذیه، ایمنی و خونی((RBC,MCV, HCT, MCHC,HB,WBC بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شده است. تعداد 630 بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 72/0± 55/16 گرم تهیه و به طور تصادفی در قالب هفت گروه با سه تکرار (هر تکرار 30 عدد ماهی) تقسیم به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. گروههای ۱، ۲ و ۳ به ترتیب حاوی 2/0، 4/0 و 6/0 درصد اسیدی فایر سدیم دی فرمات(NDF) و گروههای ۴، ۵ و 6 حاوی 2/0، 4/0 و 6/0 درصد ترکیبی اسیدی فایرهای سدیم دی فرمات(NDF) (به میزان ۱/0، ۲/0 و ۳/0 درصد) و اسید سیتریک (به میزان ۱/0، ۲/0 و ۳/0 درصد) به نسبت برابر در جیره غذایی بودند. جیره گروه کنترل بدون اسیدی فایر بود. نتایج نشان داد اکثریت پارامترهای رشد (% BWI، CF، SGR، FCR، FER، PER) و خونی در گروه ها تغذیه شده با اسیدی فایر نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی‌داری داشتند (P<0.05). کمترین ضریب تبدیل غذایی(FCR) با میزان ۲/۰±۱ در گروه 4 (2/0درصد ترکیبی سدیم دی فرمات(NDF) و اسید سیتریک) و بیشترین آن در گروه شاهد ۱۷/۰±۳۹/۱ بود (P<0.05). بیشترین میزان پارامترهای خونی ((RBC, MCHC, HCT, ,HB, در گروه 5 بدون اختلاف معنی‌دار با گروه ۴ (P>0.05) و اختلاف معنی‌دار با گروه شاهد بود (P<0.05). تعداد گلبولهای سفید تحت تاثیر اسیدی فایرها قرار نگرفتند و اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد نداشتند (P>0.05). پارامترهای ایمنی نشان داد پارامترهای پروتئین کل، IgM سرم، قدرت باکتری کشی سرم در گروه ۴ با تاثیر مثبت استفاده اسیدی فایر در خوراک نسبت به گروه شاهد قرار گرفته‌اند (P<0.05). افزودن ترکیبی اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید به میزان ۲/0 درصد (گروه ۴) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان سبب بهبود پارامترهای رشد و ایمنی می گردد و تاثیر مثبتی بر کاهش ضریب تبدیل غذایی(FCR) دارد. %> http://isfj.ir/article-1-2188-fa.pdf %P 117-129 %& 117 %! %9 Applicable %L A-10-2030-2 %+ %G eng %@ 1026-1354 %[ 2020