TY - JOUR T1 - Growth performance, body chemical compsitions and digestive enzymes in grey mullet, Mugil cephalus Linnaeus 1758, fed with different levels of Saccharomyces cerevisiae yeast TT - عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و آنزیم‌های گوارشی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 28 IS - 6 UR - http://isfj.ir/article-1-2273-fa.html Y1 - 2020 SP - 1 EP - 11 KW - Grey mullet KW - Saccharomyces cerevisiae KW - Growth performance KW - Digestive enzyme KW - Body chemical composition N2 - پروبیوتیک­ها، به عنوان مکمل غذایی میکروبی زنده هستند که با ایجاد تعادلدر جمعیت میکروبی روده نقش موثری در رشد و فعالیت آنزیم­های گوارشی میزبان دارند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف مخمر Saccharomyces cerevisiae بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم­های گوارشی ماهی کفال خاکستری، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار شامل جیره‎های غذایی حاوی 106×1، 106×3 و 106×5 (سلول در گرم غذا) و شاهد (جیره پایه بدون مخمر) انجام شد. ماهی­ها با میانگین وزنی 65/0± 56/5 گرم به ‌صورت تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس با تراکم 20 قطعه در هر مخزن توزیع و به‌ مدت 60 روز با جیره‎های آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که جیره‎ غذایی حاوی 106×5 سلول مخمر در گرم غذا، بر میزان افزایش وزن بدن (57/13±36/240 درصد)، وزن نهایی (55/1±28/19گرم)، کارایی پروتئین (56/0±01/10 درصد) و بقاء (5/1±40/94 درصد) اثرات مثبت و معنی­داری نسبت به گروه شاهد و تیمار106× سلول در گرم غذا داشت (05/0>p). همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیم‎های پروتئاز (52/13±50/362 واحد بر میلی گرم پروتئین) و آمیلاز (70/17±50/199 واحد بر میلی گرم پروتئین) در جیره‎ غذایی حاوی 106×5 سلول درگرم غذا مشاهده شد (05/0>p). این مطالعه نشان می‎دهد که استفاده از مخمر S. cerevisiae (106×3 و 106×5 سلول در گرم غذا) می‎تواند دارای اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیم­های گوارشی ماهی کفال خاکستری باشد. M3 ER -