TY - JOUR T1 - Effect of Enterococcus faecalis probiotic on growth, blood parameters and digestive enzymes activity in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) TT - یافته علمی کوتاه: اثر پروبیوتیک انتروکوکوس فکالیس بر رشد، شاخص‌‌های خونی و فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 30 IS - 1 UR - http://isfj.ir/article-1-2336-fa.html Y1 - 2021 SP - 187 EP - 192 KW - Probiotic KW - Entercoccus foecalis KW - Growth parameters KW - rainbow trout KW - Digestive enzymes activity N2 - تحقیق حاضر به­منظور بررسی اثر پروبیوتیک انتروکوکوس فکالیس (NBRC 100480) در جیره غذایی، بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و فعالیت آنزیم­­­­ های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان ((Oncorhynchus mykiss به مدت 8 هفته انجام گرفت. در این مطالعه، تعداد 240 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 2/1 ± 12گرم در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 20 عدد در هر تکرار) دسته­بندی شدند. تیمار­ها عبارت بودند از تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده پروبیوتیک) و تیمار­های آزمایشی به­ترتیب حاوی 108×3، 108× 5 و 108 × 8 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا بود. نتایج نشان داد که بیشترین وزن نهایی و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار حاوی108× 5 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا مشاهده شد و اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد و سایر تیمارها نشان داد (05/0>P). بیشترین فعالیت آنزیم پروتئاز، تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت در تیمار حاوی 108× 5 و 108 × 8 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا مشاهده شد (05/0>P). به­‌طورکلی می­‌توان نتیجه گرفت که استفاده از108× 5 واحد تشکیل کلنی پروبیوتیک بر گرم غذا سویه انتروکوکوس فکالیس در جیره غذایی می­‌تواند منجر به بهبود رشد، شاخص های خونی و فعالیت آنزیم­­­ پروتئاز ماهی قزل آلای رنگین کمان شود M3 ER -