TY - JOUR T1 - Comparison of antioxidant activity and phenolic content of ethanolic, aqueous, and hydro-ethanolic extracts from four species of marine mollusk in the Qeshm coast TT - مقاله علمی – پژوهشی:‌ مقایسه میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای فنلی عصاره‌های اتانولی، آبی و آبی– اتانولی چهار گونه نرم‌تن دریایی ساحل قشم JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 31 IS - 3 UR - http://isfj.ir/article-1-2386-fa.html Y1 - 2022 SP - 29 EP - 38 KW - Antioxidant acitivity KW - phenol KW - Saccostrea cuculate KW - Callistaumbonella KW - Solen vagina KW - Ampullaria cuprina N2 - این مطالعه به مقایسه فعالیت آنتی اکسیدان و محتوای فنلی عصاره چهار گونه نرم‌‌تن (دوکفه‌ای صخره‌ای اویستر؛ Saccostrea cuculate، دوکفه‌ای کلم؛ Callista umbonella و صدف ملوک یا استوانه‌ای؛ Solen vagina و حلزون خوراکی؛ Ampullaria cuprina) و تعیین بهترین نرم‌‌تن درساحل قشم پرداخته است. گونه‌های نرم‌‌تن (هرکدام 100 عدد) پس از جمع‌آوری، در جعبه‌های سرد به همراه یخ نگهداری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. نمونه‌‌ها‌‌ به‌خوبی آسیاب و عصاره‌های آبی، اتانولی (اتانول 90 درصد) و اتانولی: آبی (50:50) از آنها تهیه شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار محتوای فنلی (66/81 میلی‌‌گرم بر گرم عصاره)، فعالیت ضد رادیکالی دی فنیل پیکریل هیدرازیل (66/1722 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) و فعالیت ضد رادیکالی معادل ترولکس آن (33/649 میکرومول ترولکس بر گرم عصاره) در عصاره اتانولی حلزون خوراکی مشاهده شد. همچنین میزان فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی به سه روش فسفومولیبدیم 66/606 میکرومول ترولکس و احیاء آهن (740 میکرومول آهن در گرم عصاره و توان احیاء کنندگی 24/1 در حلزون خوراکی دارای ماکزیمم فعالیت بود. عصاره‌های آبی، اتانولی و اتانولی: آبی 4 گونه نرم‌‌تن در تمامی مدل‌های مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی از خود نشان دادند. در کل، عصاره اتانولی حلزون خوراکی بهترین فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی و محتوای فنلی را نشان داد که می‌تواند به عنوان منابع غنی از آنتی اکسیدان‌های طبیعی برای استفاده از مواد غذایی توصیه شود. M3 ER -