TY - JOUR T1 - Effect different levels of Aphanothece halophytica on growth and chemical composition of Artemia urmiana nauplius TT - مقاله علمی – پژوهشی: اثر سطوح مختلف ریز جلبک Aphanothece halophytica بر روند رشد و ترکیب شیمیایی ناپلئوس Artemia urmiana JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 30 IS - 3 UR - http://isfj.ir/article-1-2391-fa.html Y1 - 2021 SP - 15 EP - 23 KW - Artemia urmiana KW - Chemical composition KW - Growth KW - Aphanothece halophytica algae N2 - تحقیق حاضر، به ‌‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف ریز جلبک (Aphanothece halophytica) از خانواده Aphanothecaceae بر روند رشد و ترکیب شیمیایی لاشه ناپلیوس Artemia urmiana به ‌‌مدت 3 هفته انجام شد. بدین منظور، سیست‌‌ها تحت شرایط استاندارد تخمه‌‌گشایی شد. سپس تعداد 1200000 عدد ناپلئوس در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 100000 در هر تکرار)، شامل تیمار شاهد (مخمر 1 گرم به ازای 10000 عدد ناپلیوس) و تیمارهای آزمایشی به میزان 100 میلی‌‌لیتر به ازای هر لیتر، تیمار 1 ( تراکم سلولی ریز جلبک 106×22 سلول در هر میلی‌‌لیتر) ، تیمار 2 (تراکم سلولی ریز جلبک 106×16 سلول در هر میلی‌‌لیتر) و تیمار 3 ( تراکم سلولی ریز جلبک 106×13 سلول در هر میلی‌‌لیتر)، در ظروف پلاستیکی استوانه‌‌ای- مخروطی (2 لیتری) با دمای 28 درجه سانتی­گراد و شوری 30 گرم در لیتر، مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصله در پایان آزمایش نشان داد که بالاترین طول مربوط به تیمار‌‌های 2 و 3 و بیشترین میزان وزن نیز مربوط به تیمارهای تغذیه شده با سطوح مختلف ریز جلبک بود. هر چند از نظر میزان وزن بین تیمارهای تغذیه شده با ریز جلبک اختلاف معنی‌‌داری مشاهده نشد (05/0<p). بیشترین میزان رطوبت (54/0±67/91 درصد) و کمترین میزان چربی (04/0±83/3 درصد) در تیمار شاهد، بیشترین درصد ماده خشک (15/0±15/11 درصد) و چربی (09/0±54/6 درصد) در تیمار 2 و بیشترین درصد پروتئین در تیمار 1 مشاهده شد (05/0<p). در کل، نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سطوح مختلف ریز جلبک A. halophytica بر طول، وزن و ترکیب لاشه ناپلئوس آرتمیا اثر بهتری را در مقایسه با تیمار شاهد نشان می­دهد و استفاده از تیمار 2 در جیره غذایی ناپلئوس آرتمیا توصیه می‌‌گردد. M3 ER -