TY - JOUR T1 - Effect of different dietary protein levels on growth, survival and body composition ofHediste diversicolor TT - تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره بر رشد، زنده‌‌مانی و ترکیب لاشه کرم نرئیس (Hediste diversicolor) JF - ISFJ JO - ISFJ VL - 29 IS - 2 UR - http://isfj.ir/article-1-2328-fa.html Y1 - 2020 SP - 1 EP - 8 KW - Protein KW - Hediste diversicolor KW - Growth KW - Body composition N2 - هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره بر رشد، زنده‌‌مانی و ترکیب لاشه کرم نرئیس (Hediste diversicolor) بود. سه جیره ایزوکالریک با سه سطح متفاوت پروتئین شامل پروتئین زیاد (50 درصد)، پروتئین متوسط (35 درصد) و پروتئین کم (20 درصد) در سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی شد. لاروهای کرم نرئیس با میانگین وزنی 005/0± 02/0 گرم در 9 عدد مخزن پلاستیکی 40 لیتری با تراکم 500 عدد (2500 عدد در مترمربع) در هر مخزن توزیع شد. کرم‌‌ها به مدت 77 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که شاخص‌‌های وزن نهایی، زی‌‌توده نهایی (گرم در مترمربع)، زی‌‌توده کسب شده، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه در کرم‌‌های تغذیه شده با جیره غذایی حاوی50 درصد پروتئین در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی بیشتر بود (05/0>p). بیشترین درصد زنده‌‌مانی در کرم‌‌های تغذیه شده با جیره غذایی با سطح پروتئین 35 درصد ثبت گردید (05/0>p). کرم‌‌های تغذیه شده با سطوح 50 درصد و 35 درصد پروتئین دارای بیشترین میزان پروتئین در لاشه بودند که اختلاف معنی‌‌داری نشان داد (05/0>p). پارامترهای چربی و خاکستر لاشه، اختلاف معنی‌‌داری بین همه تیمارها نشان دادند (05/0>p). کرم‌‌های تغذیه شده با جیره حاوی 35 درصد پروتئین، بالاترین درصد رطوبت لاشه را بخود اختصاص دادند (05/0>p). کمترین (05/0>p) ضریب تبدیل غذایی و ضریب تبدیل اقتصادی در کرم‌‌های تغذیه شده با سطح 50 درصد پروتئین مشاهده شد. طبق نتایج بدست آمده سطح 50 درصد پروتئین (زیاد) می تواند در افزایش عملکرد رشد، کارایی تغذیه، ترکیب لاشه کرم نرئیس و صرفه اقتصادی تاثیرگذار باشد. M3 ER -