RT - Journal Article T1 - Effects of dietary nucleotides levels on whole body composition of orange spotted grouper (Epinephelus coioides) JF - ISFJ YR - 2011 JO - ISFJ VO - 19 IS - 4 UR - http://isfj.ir/article-1-126-fa.html SP - 11 EP - 20 K1 - Muscle K1 - Food K1 - Growth K1 - Epinephelus coioides AB - با توجه به اهمیت مطالعات مربوط به امکان سازگاری و توسعه پرورش ماهیان دریایی با ارزش نظیر هامور معمولی در کشور و نیز نقش مستقیم نوکلئوتیدها بعنوان عوامل تاثیرگذار بر ترکیب شیمیایی بدن در این گونه ارزشمند، پژوهش حاضر در تابستان سال 1387 در کارگاه تکثیر میگوی پارس آبزیستان استان بوشهر به مدت 10 هفته (شامل 2 هفته سازگاری و 8 هفته پرورش) انجام پذیرفت. اثر نوکلئوتید جیره در 5 سطح غذایی صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد از جیره بر ترکیب عضله بچه ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) با میانگین (± انحراف استاندارد) 29/0±70/10 گرم وزن آغازین در مخازن 300 لیتری با تراکم ذخیره‌سازی 15 عدد ماهی با سه تکرار در هر تیمار انجام شد. در ارتباط با ترکیب عضله، حداکثر میزان پروتئین در تیمار 15/0 درصد و حداکثر میزان چربی در تیمارهای 15/0 و 25/0 درصد مشاهده شد که اختلاف معنیداری با گروه شاهد داشتند. حداقل و حداکثر میزان خاکستر نیز بترتیب در تیمارهای 15/0 و 35/0 درصد مشاهده گردید. در مورد میزان خاکستر بین تیمارهای 15/0 ، 25/0 و 35/0 درصد با گروه کنترل نیز اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. همچنین تیمار 35/0 بالاترین میزان رطوبت را دارا بود و بهترین کیفیت لاشه در تیمار 15/0 درصد بدست آمد. نتایج حاصل مبین آن است که نوکلئوتید جیره در شرایط پرورش ماهیان دریایی نظیر بچه ماهی هامور معمولی نیز دارای اثرات مثبت بر ترکیب شیمیایی عضله می‌باشد بطوریکه این نقش درخصوص سطوح پروتئن عضله بطور ویژه در سطح 15/0 درصد ملاحظه گردید. LA eng UL http://isfj.ir/article-1-126-fa.html M3 10.22092/ISFJ.2017.109956 ER -