%0 Journal Article %A Sistani, M.A. %A Adeli, A. %A Mira, S.A. %T Identification of the effective factors on the efficiency of the production section of the value chain of tuna in Iran %J Iranian Scientific Fisheries Journal %V 28 %N 1 %U http://isfj.ir/article-1-2087-fa.html %R 10.22092/ISFJ.2019.118885 %D 2019 %K The effective factors, Production section, Value chain, Tuna and tuna like species, %X در این پژوهش تلاش شد تا عوامل موثر بر راندمان حلقه تولید (عمل‌آوری و کنسروسازی) زنجیره ارزش تون ماهیان و شبه تون ماهیان شناسایی شوند. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده‌ها، توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق، صاحبان، اعضاء هیات مدیره، مدیران عامل و کارشناسان تولید این صنعت می‌باشند که طی دوره زمانی دو ساله منتهی به سال 1397 انجام شده است. ابزار جمع‌آوری داده‌های این تحقیق، پرسشنامه بوده که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته است. ابتدا با مرور ادبیات موضوع، تعداد 41 مانع شناسایی شد که پس از حذف عوامل تکراری، 28 متغیر استخراج گردید. در نهایت با استفاده از نظر خبرگان تعداد 21 متغیر به عنوان موانعی که موجب کاهش راندمان حلقه تولید زنجیره گردیده است، شناسایی شدند. همچنین با استفاده از تجزیه و تحلیل آماری و بکارگیری آزمون آماری علامت، تعداد 19 عامل به عنوان موانع اصلی شناسایی گردید و با استفاده از آزمون فریدمن رتبه بندی شد. مشکلات در تأمین مواد اولیه (کیفیت، قیمت و پایداری تأمین)، مشکلات در تأمین منابع مالی، ضعف در تولید محصولات متنوع با توجه به بازار هدف، بالا بودن هزینه‌های فروش محصولات تولید، چهار مانع موثر حلقه تولید زنجیره ارزش تون ماهیان و شبه تون ماهیان می‌باشد که با مشخص شدن این موانع و اولویت‌بندی آنها می‌توان برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت آنها با هدف افزایش راندمان حلقه تولید این صنعت را میسر نمود و با ارائه راهکارهای مناسب جهت مدیریت موانع با اولویت بالاتر، افزایش راندمان این صنعت و پایداری اقتصادی آن را در آینده میسر ساخت. %> http://isfj.ir/article-1-2087-fa.pdf %P 145-153 %& 145 %! %9 Applicable %L A-10-98-2 %+ Fisheries products processing group, Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan. Iran %G eng %@ 1026-1354 %[ 2019