Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1394
10
1
gregorian
2016
1
1
24
4
online
1
fulltext
fa
مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانسهای گیاهی علیه باکتریهای Lactococcus garvieae، Yersinia ruckeri و Aeromonas hydrophila
Antibacterial effects of some medicinal plant essential oils against Lactococcus garvieae, Yersinia ruckeri and Aeromonas hydrophila
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
بهداشت بيماريها
پژوهشي
Research
<p><span dir="RTL">در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانس­های مرزه بختیاری (</span><em>Satureja bachtiarica</em><span dir="RTL">)<em>،</em></span> <span dir="RTL">زیره سبز</span><span dir="RTL"> (</span><em>Cuminum cyminum</em><span dir="RTL">)<em>، </em>مورد </span><em>Myrtus communis</em>)<span dir="RTL">) و آویشن دنائی (</span><em>Thymus daenensis</em><span dir="RTL">) و همچنین کارواکرول و تیمول در کنار آنتی بیوتیک­های فلورفنیکل و تتراسیکلین بر باکتری­های </span><em>Aeromonas hydrophila<span dir="RTL">، </span>Yersinia ruckeri</em><span dir="RTL">و </span><em>Lactococcus garvieae</em><span dir="RTL"> مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس­ها پس از رقت سازی متوالی محاسبه گردید و سپس قطر هاله عدم رشد هر اسانس در محیط مولر هینتون مورد بررسی قرار گرفت. </span><span dir="RTL">بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتریهای </span><em>A. hydrophila<span dir="RTL"> ، </span>Y. ruckeri </em><span dir="RTL">و </span><em>L. garvieae </em><span dir="RTL">بترتیب در مرزه بختیاری و زیره مشاهده شد. نتایج حاکی از آثار بازدارندگی و کشندگی متفاوت گیاهان در مورد باکتری­های مختلف بود ولی اسانس­های مورد استفاده در اکثر موارد اثر بیشتری نسبت به اکسی تتراسیکلین داشتند. بیشترین اثر ممانعت از رشد و کشندگی در مورد </span><em>A. hydrophila</em><span dir="RTL">، </span><em>L. garvieae </em><span dir="RTL">و </span><em>Y. ruckeri</em><span dir="RTL"> به ­ترتیب در تیمول، فلورفنیکل و مرزه بختیاری مشاهده گردید. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی تیمول در خصوص <em>آئروموناس </em>3/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این مقادیر در خصوص اثر فلورفنیکل بر <em>لاکتوکوکوس </em>برابر با 125/3 و 25/6 و در خصوص اثر مرزه بختیاری بر <em>یرسینیا</em> برابر با 25/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. بطور کلی می­توان نتیجه گرفت که حساسیت باکتری­های مورد </span><span dir="RTL">مطالعه به اسانس­های گیاهی بسیار متفاوت است ولی با توجه به نوع باکتری ، استفاده از این اسانسها در درمان و پیشگیری از بیماری­های باکتریایی ماهی</span> <span dir="RTL">نیاز به بر رسیهای مورد ارزیابی</span> <span dir="RTL"> قرار گیرد.</span></p>
خواص ضد باکتریایی, اسانسهای گیاهی, Aeromonas hydrophila, Yersinia ruckeri, Lactococcus garvieae
55
64
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1360-3&slc_lang=fa&sid=1
M.
Rahimi
مهدی
رحیمی پردنجانی
100319475328460015133
100319475328460015133
No
M.
Raeisi
مهدی
رئیسی
Mehdi.raissy@iaushk.ac.ir
100319475328460015134
100319475328460015134
Yes
M.
Alishahi
مجتبی
علیشاهی
100319475328460015135
100319475328460015135
No