Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1396
1
1
gregorian
2017
4
1
26
1
online
1
fulltext
fa
تاثیر غلظتهای مختلف آسکوربیک اسید بر شاخصهای رشد و بازماندگی بچهماهیان انگشتقد کپور معمولی Cyprinus carpio
The effect of Different Levels of Ascorbic acid on the Growth Performance and Survival of Fingerling Common Carp Cyprinus carpio
تغذيه
تغذيه
پژوهشي
Research
<p dir="RTL">در این پژوهش اثر غلظت­های متفاوت آسکوربیک اسید بر روی شاخص­های رشد و بقای ماهیان انگشت­قد کپور معمولی و همچنین تعیین مقادیر بهینه این ویتامین در شرایط پرورش انجام شد. برای این منظور بچه­ماهیان کپور با وزن متوسط 16/0 ± 85/6 گرم با جیره غذایی حاوی خوراک آغازین کپور <span dir="LTR">(SFC)</span> با 4 سطح مختلف از آسکوربیک اسید (<span dir="LTR">mg/Kg</span> 300،100،500، صفر) به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن ماهیان اختلاف معنی دار آماری وجود دارد <span dir="LTR">(p<0.05)</span>؛ اما در شاخص بازماندگی تفاوتی مشاهده نشد <span dir="LTR">(p>0.05)</span>. ماهیانی که با خوراک <span dir="LTR">SFC</span> حاوی <span dir="LTR">mg/Kg</span> 300 آسکوربیک اسید (تیمار 2) تغذیه شدند، بیشترین افزایش وزن و طول و ماهیان شاهد و تیمار 3 که با <span dir="LTR">mg/Kg</span> 500 آسکوربیک اسید تغذیه شدند، کمترین افزایش وزن و طول را نشان دادند <span dir="LTR">(p<0.05)</span>. نتایج همچنین نشان داد بیشترین میزان شاخص رشد ویژه <span dir="LTR">(SGR)</span>، وزن مطلق <span dir="LTR">(WG)</span>، نرخ رشد روزانه <span dir="LTR">(DGR)</span>، درصد افزایش وزن بدن <span dir="LTR">(BWi%)</span> و کمترین ضریب تبدیل غذایی <span dir="LTR">(FCR)</span> درتیمار 2 (با <span dir="LTR">mg/Kg</span> 300 آسکوربیک اسید) مشاهده گردید. تفاوتی در ضریب فولتون <span dir="LTR">(CF)</span> بین تیمارها دیده نشد<span dir="LTR">(p>0.05)</span>. بنابر نتایج حاصله افزودن آسکوربیک اسید به میزان <span dir="LTR">mg/Kg</span> 300 موجب بهبود شاخ­های رشد ماهیان انگشت­قد کپور پرورشی گردید.</p>
<p style="text-align: justify;">In this study effect of different levels of Ascorbic acid (AA) on growth, survival attributes in fingerling common carp were studied and optimum range of the vitamin was calculated in cultural condition. Thus, fingerling carps in 6.85<span dir="RTL">±</span>0.16g weighted were feed by SFC feed with 4 levels of AA (0, 100, 300 and 500 mg/Kg) during 8 weeks. The results showed that there were different between treatments in aspects of fish length and weight (P<0.05), but there wasn't in survival (p>0.05). The fish were fed with 300 mg/Kg AA showed maximum weight and length gain and the minimum weight and length gain were showed in control and treatment of 500 mg/Kg AA (p<0.05). The results also showed that SGR, WG, DGR and BWi% were highest in treatment of 300 mg/Kg AA and also lowest FCR has obtained in same treatment. There were no different in condition factor (CF) between treatment (p>0.05). According to results optimal level of AA to improve of growth performance for fingerling carp feed is 300 mg/Kg.<br>
</p>
آسکوربیک اسید, تغذیه, شاخصهای رشد, بازماندگی, کپورمعمولی
Common carp, Growth, Nutrition, Survival, Vitamin C
1
14
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-9-4&slc_lang=fa&sid=1
S.H.
Hosseini Mshhadi
سید حسین
حسینی مشهدی
hosseinhosseini2008@gmail.com
100319475328460018431
100319475328460018431
No
Qaemshahr branch, Islamic Azad University, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی
M.
Hedaiatifard
مسعود
هدایتی فرد
persiafish@gmail.com
100319475328460018432
100319475328460018432
Yes
Fisheries Department, College of Agriculture and Natural Resources, Qaemshahr branch, Islamic Azad University, PO Box: 163, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی
S.
Ghobadi
شایان
قبادی
shgh-science@yahoo.com
100319475328460018433
100319475328460018433
No
Fisheries Department, Babol branch, Islamic Azad University, Iran
دانشگاه آزاد اسلامی