Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1395
7
1
gregorian
2016
10
1
25
3
online
1
fulltext
fa
یافته علمی:تأثیر پوشش کیتوزان و اسانس بنه (Pistacia atlantica subsp. kurdica) بر روند اکسیداسیون چربی ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی دوره نگهداری
The effect of chitosan coating and essential oil of Pistacia atlantica subsp. kurdica on rainbow trout’s fat oxidation process during storage
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
پژوهشي
Research
<p dir="RTL">ماهیان و فرآورده­های آن­ها، با وجود ارزش غذایی بالا، در برابر فساد اکسیداتیو بسیار حساس هستند و ویژگی­های کیفی آن­ها طی نگهداری در اثر فساد باکتریایی و اکسیداتیو کاهش پیدا می­کند (<span dir="LTR">Mexis <em>et al</em>., 2009</span>). برای به تعویق انداختن یا جلوگیری از فساد اکسیداتیو گوشت ماهی راهکارهای متعددی ارائه شده است که از جمله آن می­توان به کاهش درجه حرارت، بسته­بندی مناسب و همچنین افزودن آنتی اکسیدان ها اشاره کرد (<span dir="LTR">Lin & Lin, 2005</span>). تاثیرات نامطلوب آنتی­اکسیدا­ن­های مصنوعی از جمله جهش­زایی، ایجاد مسمومیت و سرطان­زایی موجب شده است که امروزه کاربرد آنتی­اکسیدان­های طبیعی بیشتر مورد توجه قرار گیرد (محمد زاده و رضایی، 1391).</p>
<p style="margin: 0cm 0cm 8pt; text-align: justify; line-height: 150%;">In this work the effect of different concentrations of chitosan (1 and 2 %), essential oil (EO) of <em>Pistacia atlantica </em>subsp. kurdica (1 and 2 %) and chitosan –EO (1 % chitosan + 1 % EO) on the lipid oxidation indexes (peroxide and Thiobarbituric acid (TBA)) and also the percent of moisture and free fatty acids in fish were determined during storage. During the storage period the coating contains a combination of EO and chitosan (1% chitosan + 1% EO) in compared with other coatings had the highest content of moisture and the lowest amount of free fatty acids, peroxide and Thiobarbituric acid index and had the best situation in reduction oxidative rancidity.</p>
قزلآلای رنگین کمان, فساداکسایشی, کیتوزان, اسانس, بنه
Rainbow trout, Oxidative spoilage, Chitosan, Essential oil, Pistacia atlantica kurdica
273
279
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1673-1&slc_lang=fa&sid=1
M.
Mohamadi
مونا
محمدی
mohamadimona63@yahoo.com
100319475328460018622
100319475328460018622
No
دانشگاه آزاد
S.
Bahramian
سمیرا
بهرامیان
s.bah@iausdj.ac.ir
0074152319
100319475328460018623
Yes
دانشگاه آزاد
A.
Rokhzadi
اسعد
رخزادی
asadrokh@iausdj.ac.ir
100319475328460018624
100319475328460018624
No
دانشگاه آزاد