Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1395
10
1
gregorian
2017
1
1
25
4
online
1
fulltext
fa
بررسی ذخیره ویتامینهای A و E در تخم مولدین قزلآلایرنگینکمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تحت تأثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis)
Evaluation of egg vitamins A and E content in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) broodstock affected by different levels of synthetic and natural (Heamatococcus pluvialis) astaxanthin
تغذيه
تغذيه
پژوهشي
Research
<p dir="RTL">در تحقیق حاضر، ذخیره ویتامین<span dir="LTR">­</span>های <span dir="LTR">A</span> و <span dir="LTR">E</span> موجود در تخم مولدین قزل<span dir="LTR">­</span>آلای رنگین<span dir="LTR">­</span>کمان از طریق افزودن سطوح مختلف آستاگزانتین با دو منبع مصنوعی و طبیعی (<em><span dir="LTR">Haematococcus</span></em><span dir="LTR"> <em>pluvialis</em></span>) به جیره غذایی مولدین به مدت 120 روز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آستاگزانتین مصنوعی در سه سطح 40،80 و 120 میلی<span dir="LTR">­</span>گرم بر کیلوگرم غذا و آستاگزانتین طبیعی با خلوص 5/1% آستاگزانتین در وزن خشک، هم سطح با منبع مصنوعی به ترتیب به مقدار 67/2، 33/5 و 8 گرم بر کیلوگرم غذا مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب هفت جیره آزمایشی شامل شش تیمار سطوح و منابع مختلف آستاگزانتین (<span dir="LTR">T1-T6</span>) و یک گروه شاهد (بدون آستاگزانتین، 0<span dir="LTR">T</span>) در نظر گرفته شد. تخم استحصالی از مولدین از نظر محتوی ویتامین<span dir="LTR">­</span>های <span dir="LTR">A</span> و <span dir="LTR">E</span> مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. بیشترین مقدار ویتامین <span dir="LTR">A</span>(<span dir="LTR">ng</span> 51/22 <span dir="LTR">±</span>88/280) مربوط به تیمار 2 (80% آستاگزانتین طبیعی) و کمترین مقدار (<span dir="LTR">ng</span> 71/12 <span dir="LTR">±</span>82/147) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) به دست آمد. بیشترین مقدار ویتامین <span dir="LTR">E</span>(<span dir="LTR">µg</span> 92/2 <span dir="LTR">±</span>71/19) مربوط به تیمار 3 (120% آستاگزانتین جلبکی) و کمترین مقدار (<span dir="LTR">µg</span> 51/0 <span dir="LTR">±</span>27/5) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) مشاهده شد. با افزایش سطح آستاگزانتین از هر دو منبع جلبکی و مصنوعی، میزان ویتامین <span dir="LTR">E</span> ذخیره شده در تخم استحصالی افزایش یافت که نشان دهنده تأثیر مثبت آستاگرانتین بر مقدار ویتامین <span dir="LTR">E</span> ذخیره شده بر تخم می<span dir="LTR">­</span>باشد. نتایج همچنین نشان داد که آستاگزانتین جلبکی در هر سه سطح مورد آزمایش، عملکرد بهتری نسبت به آستاگزانتین مصنوعی با سطوح مشابه داشته است. در مجموع مطالعه حاضر نشان دادکه تغذیه مولدین بر کیفیت ذخیره تخم تأثیر می<span dir="LTR">­</span>گذارد بطوری که افزودن آستاگزانتین (طبیعی و مصنوعی) به جیره سبب بهبود ذخیره ویتامین<span dir="LTR">­</span>های <span dir="LTR">A</span> و<span dir="LTR">E</span> در تخم می<span dir="LTR">­</span>شود و آستاگزانتین طبیعی به دلیل دارا بودن سایر مکمل<span dir="LTR">­</span>های غذایی، از برتری قابل توجهی نسبت به آستاگزانتین مصنوعی برخوردار می<span dir="LTR">­</span>باشد.</p>
<p>In present research, effect of dietary astaxanthin levels in sources of synthetic and algal on vitamins A and E content of egg rainbow trout broodstock was investigated, totally for 120 days. It was considered seven groups consisting six treatments (T<sub>1</sub>-T<sub>6</sub>) in two different astaxanthin sources and control (C). According to experiment design, treatments were arranged as algal astaxanthin<em> (Haematococcus pluvialis) </em>in the three levels of 2.67, 3.55 and 8gr/kg food (T<sub>1</sub>, T<sub>2</sub>, T<sub>3</sub>); and synthetic astaxanthin in three levels of 40, 80 and 120mg/kg food (T<sub>4</sub>, T<sub>5</sub>, T<sub>6</sub>). Egg vitamins A and E content in obtained eggs from all treatments during spawning season was measured. The highest (280.88± 22.51 ng) and the lowest (147.82± 12.71ng) amount of vitamin A were observed in T2 and control group, respectively. The highest (19.71± 2.92µg) and the lowest (5.27± 0.51µg) amount of vitamin E were obtained in T3 and control group, respectively. By increasing level of astaxanthin in both sources of algal and synthetic, content of vitamin E in egg increased but the effect of algal source on these indices was more perfect. In general present study show that, feeding broodstock affected on quality content of egg, It also concluded that natural astaxanthin (<em>Haematococcus pluvialis</em>) for the reason that contains supplementary nutritious, is extraordinary preferable than synthetic astaxanthin to improve vitamins content of egg in rainbow trout.</p>
<p><br>
</p>
قزلآلایرنگینکمان, آستاگزانتین, جلبک هماتوکوکوس(Haematococcus pluvialis), ویتامینهای A و E
Rainbow trout, Astaxanthin, Haematococcus pluvialis, Vitamins A, E
27
39
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1398-3&slc_lang=fa&sid=1
M.
Alizadeh
مرتضی
علیزاده
m_alizadeh47@yahoo.com.
100319475328460017417
100319475328460017417
Yes
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
M.H.
Khanjani
محمدحسین
خانجانی
m.h.khanjani@gmail.com
100319475328460017418
100319475328460017418
No
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران
R.
Ansari
راضیه
انصاری
m.h.khanjani@gmail.com
100319475328460017419
100319475328460017419
No
3- مزرعه پرورش قزل آلای نگین زاگرس، یاسوج
A.
Rafieipour
احمد
رفیعیپور
m.h.khanjani@gmail.com
100319475328460017420
100319475328460017420
No
دانشگاه جیرفت