Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1398
4
1
gregorian
2019
7
1
28
2
online
1
fulltext
fa
تاثیر مکمل غذایی عصاره درمنه (Artemisia annua .L) بر برخی شاخصهای هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
Effect of dietary supplementation of Artemisia annua extract on some hematological and serum biochemical parameters of common carp (Cyprinus carpio)
تكثير و پرورش
تكثير و پرورش
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات مکملسازی جیره غذایی با عصاره درمنه (</span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">Artemisia annua</span></span></em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) بر شاخصهای خونشناسی و سرولوژی ماهی کپور معمولی (</span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">Cyprinus carpio</span></span></em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) انجام شد. ماهیان با میانگین وزن اولیه (12/1</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 32/90 گرم) به</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">مدت 60 روز با جیرههای غذایی حاوی 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره درمنه ( بترتیب تیمارهای </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T1</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">، </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T2</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">، </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T3</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> و </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">T4</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) تغذیه شدند. پایان دوره آزمایش نتایج نشان داد که میزان وزن کل در رژیم جیره غذایی حاوی عصاره گیاه در تیمار 3 (62/10</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 70/143 گرم) در مقایسه با شاهد (99/5</span></span><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:12.0pt;">±</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> 63/130 گرم) به</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">طور معنیداری افزایش یافت (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p<</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">). نتایج نشان داد که گلبولهای قرمز، هموگلوبین، غلظت متوسط هموگلوبین در رژیمهای تغذیه شده حاوی </span></span><em><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">A. annua</span></span></em><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;"> نسبت به شاهد بالاتر بود. گلبولهای سفید، هماتوکریت و متوسط هموگلوبین گلبولی در گروههای آزمایشی در مقایسه با شاهد تغییر معنیداری نداشت (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">). بررسی پارامترهای بیوشیمیایی سرم نیز نشان داد در تیمارهای تغذیه</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">شده با عصاره سطح گلوکز به</span></span> <span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">طور معنیداری افزایش یافت. میزان آلبومین تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی نداشت. نتایج حاصل از آنزیمهای کبدی نیز نشان داد که رژیم تغذیهای ماهی در فعالیت آسپارتات آمینوترانسفراز (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">AST</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">)، آلانین آمینوترانسفراز (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">ALT</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) و آلکالین فسفاتاز (</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">ALP</span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">) در مقایسه با شاهد تفاوت معنی</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">داری نداشت (05/0</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;">p></span></span><span style="font-family:b compset;"><span style="font-size:12.0pt;">). افزودن عصاره درمنه در جیره غذایی ماهی کپور معمولی میتواند نسبت به تیمار شاهد اثرات قابل قبولی بر وضعیت سلامت ماهی داشته باشد، اما بر آنزیمهای کبدی تاثیری نداشت.</span></span></div>
<div style="text-align: justify;">The present study was conducted to evaluate the effects of dietary <em>Artemisia annua</em> extract on the hematological and blood serum indexes of common carp (<em>Cyprinus carpio</em>). Fish with average initial weight (90.32± 1.12) were fed diets supplemented with graded levels 0, 0.5, 1 and 1.5 % of extract (T1, T2, T3 and T4) for 60 days. At the end of this period, The results showed that growth rate increased significantly (P<0.05) in fish fed diet containing plant extract in T3 (143.70± 10.62 g) compared with the control (130.63± 5.99 g). Results indicated that RBC, Hb and MCHC were higher in fish fed diets containing <em>A. annua</em> compared with the control. WBC, PCV and MCH had no significant change (P>0.05) in experiment groups compared with the control. Serum biochemical parameters showed that <a href="https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwibtci5rMTbAhXCFZoKHeDfACIQFgg4MAE&url=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FGlucose&usg=AOvVaw1PZ6kDb9xBcuPwHo54kYlS">glucose</a> levels were significantly increased in extract fed treatments. There was no significant difference in albumin levels between experimental treatments. The results of liver enzymes showed that fish fed diets had no significant difference (P>0.05) in activity of alanine transaminase (ALT), aspartate aminotransferase (AST) and alkaline phosphatase (ALP) compared with control. The addition of <em>A. annua</em> extract in the diet of common carp compared to control can be an acceptable effect on fish health status, but does not affect the liver enzymes. </div>
ماهی کپور معمولی, عصاره گیاهی, شاخصهای خونی
Common carp, Herb extract, Hematologic index, Liver enzymes
1
11
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1984-2&slc_lang=fa&sid=1
I.
Sarhadi
ایمان
سرحدی
sarhadi@gmail.com
100319475328460024141
100319475328460024141
No
University of zabol
دانشگاه زابل
E.
Alizadeh Doughikollaee
ابراهیم
علیزاده دوغیکلایی
ebi_alizadeh2003@yahoo.com
100319475328460024142
100319475328460024142
No
University of zabol
دانشگاه زابل
E.
Ahmadifar
احسان
احمدی فر
Ehsan.Ahmadifar@gmail.com
100319475328460024143
100319475328460024143
Yes
Departement of Fisheries, Faculty of Natural Resource, University of Zabol, Zabol, Iran
دانشگاه زابل
H.
Adineh
حسین
آدینه
adineh.h@gmail.com
100319475328460024144
100319475328460024144
No
University of gonbad
دانشگاه گنبد