Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1398
9
1
gregorian
2019
12
1
28
5
online
1
fulltext
fa
تاثیر برخی از منابع مختلف کربوهیدراتی بر عملکرد رشد، شاخص های بدنی و فعالیت آنزیم گوارشی آمیلاز در ماهی پنگوسی Pangasiandon hypopthalmus
Effect of different dietary carbohydrate source on growth performance, body indices and activity of digestive enzyme (amylase) of Pangasiandon hypopthalmus
تغذيه
تغذيه
پژوهشي
Research
<div>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:14px;"><span style="font-family:tahoma;">در مطالعه حاضر اثر هفت نوع کربوهیدرات خوراکی بر عملکرد رشد، مصرف خوراک و میزان فعالیت آنزیم هضمی آمیلاز ماهی پنگوسی به مدت ۱۲ هفته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیره دکسترین و نشاسته سیب زمینی عملکرد رشد بهتری را نسبت به ماهیان تغذیه شده با سایر جیرههای آزمایشی بجز ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی نشاسته گندم داشتند. میزان چربی احشایی ماهیان تغذیه شده با نشاسته گندم و ذرت به صورت معنی­داری بیشتر از میزان چربی احشایی ماهیان تغذیه شده با نشاسته سیب زمینی، آلفا و وکسی مایز بود. همچنین فعالیت آنزیم آمیلاز ماهیان تغذیه شده با نشاسته گندم بیشتر از فعالیت آنزیم آمیلاز ماهیان تغذیه شده با جیرههای حاوی نشاسته آلفا، نشاسته ساگو، دکسترین و نشاسته سیب زمینی بود. به طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دکسترین و نشاسته سیب زمینی منابع مناسبی برای رشد ماهی پنگوسی و مطالعات بعدی در زمینه نیازهای تغذیه­ای این ماهی می­باشند.</span></span><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman bold,serif;"><span style="font-size:11.0pt;"></span></span></span></strong></div>
<div><div style="text-align: justify;"></div></div>
</div>
<div style="text-align: justify;">In the present study, the effect of seven dietary carbohydrate sources on growth performance, feed utilization and amylase activity of <em>Pangasiandon hypopthalmus</em> was evaluated for 12 weeks. Fish subjected to diets containing raw dextrin and potato starch showed a significantly (<em>p</em>< 0.05) higher growth rate than those fish consuming other experimental diets, except wheat starch diet. Furthermore, fish fed with wheat and corn starch showed significantly higher (<em>p</em><0.05) Interaperitoneal fat value than that of fish fed with potato, Alfa and waxy maize starch. Moreover, fish fed with wheat starch had significantly higher (<em>p</em><0.05) amylase activity than that of those subjected to other experimental diets, except corn and waxy maize diets. Overall, this study showed that the raw forms of dextrin starch and potato were suitable dietary carbohydrate sources for further scientific studies on the carbohydrate utilisation of <em>P. hypophthalmus</em>.</div>
ماهی پنگوسی, منابع کربوهیدرات, رشد, فعالیت آنزیمی
Pangasiandon hypopthalmus, carbohydrate sources, growth, enzyme activity
79
88
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-2182-1&slc_lang=fa&sid=1
M.
Asemani
مهدی
آسمانی
mehdi.asemani@yahoo.com
100319475328460026398
100319475328460026398
No
Iranian Fisheries Research Organization
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
A.
Sepahdari
ابوالفضل
سپهداری
asepahdari@yahoo.com
100319475328460026399
100319475328460026399
Yes
Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
M.
Hafezieh
محمود
حافظیه
jhafezieh@yahoo.com
100319475328460026400
100319475328460026400
No
Iranian Fisheries Research Organization
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
Sh.
Dadgar
شهرام
دادگر
shdadgar@yahoo.com
100319475328460026401
100319475328460026401
No
Iranian Fisheries Research Organization
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور