Iranian Scientific Fisheries Journal
مجله علمي شيلات ايران
isfj
Agriculture
http://isfj.ir
1
admin
1026-1354
2322-5998
10.18869/acadpub.isfj
000000
000000
000000
fa
jalali
1391
7
1
gregorian
2012
10
1
21
3
online
1
fulltext
fa
میزان تاثیر اسانس مرزه (Satureja hortensis ) در جلوگیری از تولید سم آفلاتوکسین در غذای آبزیان
Evaluation inhibitory effect of essential oil Savory (Satureja hortensis) in food fish
تغذيه
تغذيه
پژوهشي
Research
<p align="right" dir="rtl"><span lang="AR-SA">این تحقیق بمنظور بررسی امکان استفاده از مواد طبیعی از قبیل اسانس مرزه در</span></p>
<font face="Times New Roman"><span lang="EN"> </span><b><span lang="AR-SA">جلوگیری از تولید آفلاتوکسین در خوراک آبزیان در سال90- 1389 انجام گردید. پس از تهیه اسانس مرزه و اندازهگیری میزان مواد موثره از قبیل تیمول و کارواکرول با روش </span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">GC</span><span lang="AR-SA">، ابتدا میزان بالاترین اثرگذاری اسانس را بر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس در محیط کشت </span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">PDA</span><span lang="AR-SA"> بررسی و سپس در خوراک آبزیان مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا میزان 300 گرم از نمونه خوراک آبزیان را درظروف دربدار ریخته و سپس نمونهها توسط دستگاه اتوکلاو استریل گردیدند و مقدار 2 سیسی از سوسپانسیون قارچ به نمونههای خوراک اسپری شد. سپس غلظتهای مختلف اسانس (0، 300، 400، 500 </span><span lang="FA">و </span><span lang="AR-SA">600 </span><font face="Times New Roman"><span lang="EN">(</span><span lang="AR-SA"> به میزان 3 سیسی در 3 تکرار به خوراک افزوده گردید. نمونهها در دمای با میانگین (<font size="3">± </font>انحراف معیار) 2<font size="3">±</font>28 درجه سانتیگراد انکوبه گردیدند. پس از اتمام هر دوره در مقاطع 20، 40 و 60 روزه بصورت تصادفی از ظروف نمونهبرداری و برای اندازهگیری میزان تولید آفلاتوکسینهای </span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">B<sub>1</sub></span><span lang="FA">، </span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">B2</span><span lang="FA">،<b> </b></span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">G1</span><span lang="FA"> و</span><span lang="AR-SA"> </span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">G2</span><span lang="AR-SA"> به آزمایشگاه ارسال گردید. نتایج نشان دادند که اسانس مرزه در غلظتهای </span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">ppm</span><span lang="AR-SA">500 و بالاتر، دارای خاصیت ضد قارچی قوی برعلیه آسپرژیلوس فلاووس میباشد و</span><span lang="FA"> </span><span lang="AR-SA">میزان تولید آفلاتوکسین </span><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><span lang="EN">B1</span><b><span lang="AR-SA"> راپس از60 روز به حدود صفرمیرساند. </span></b></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></b></font>
<p align="right" dir="rtl"></p>
<p dir="ltr"><font face="Times New Roman"><b><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3"><b><span lang="FA"><font face="Arial" size="2"><font face="Arial" size="2"> </font></font></span></b></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></font></b></font></p>
<b><b><font face="Times New Roman" size="3"><font face="Times New Roman" size="3">ppm</font></font></b></b>
Aflatoxins are a group of fungal metabolites that are produced by the growth of fungi on food. These toxins cause illness in animals and humans, and are important in economic and humans health. In this investigation, inhibitory effects of savory (Satureja hortensis L.) essential oil were evaluated on the growth of Aspergillus flavus in fish food. A gas chromatograph apparatus linked to a mass spectrometer (GC/MS) was used to identify the effective components in Satureja hortensis essential oil after extraction. Essential oils against Aspergillus flavus incubated in PDA media and antifungal properties of essential oil Satureja hortensis was investigated. About of 300g of food samples was weighted and samples were sterilized by autoclave. Fungal suspension (3cc) was spraied into the feed samples, and various concentrations of essential oils (0, 300, 400, 500, 600ppm) added to samples. The samples were incubated at temperature of (±SD) 28±2°C. After 20-40 and 60 days period, randomly, some sampled were taken from containers and the production of aflatoxin B1, B2, G1, and G2 was measured in the laboratory. This result confirms that 500ppm concentrations of oil savory have antifungal properties against Aspergillus flavus.
تغذیه آبزیان, گیاهان دارویی, سموم قارچی
Aquatic organism, Food, Medicine plants, Fungal poisons
137
144
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-897-56&slc_lang=fa&sid=1
L.
Yazdanpanah Goharrizi
لاله
یزدانپناه گوهرریزی
l_yazdanpanah@yahoo.com
100319475328460015619
100319475328460015619
Yes
A.
Sepahdari
ابوالفضل
سپهداری
100319475328460015620
100319475328460015620
No
E.
Sharifpour
عیسی
شریف پور
100319475328460015621
100319475328460015621
No
M.
Sharifrohani
مصطفی
شریف روحانی
100319475328460015622
100319475328460015622
No
D.
Darvishi
داوود
درویشی
100319475328460015623
100319475328460015623
No